Parlamentarii canadieni vor manca miercuri carne de foca, pentru a sfida UE

0
302

Uniunea Europeana a interzis importul de produse realizate din carne sau blana de foca.carne de foca

Parlamentari canadieni au anuntat ca miercuri vor consuma carne de foca, pentru a-si manifesta solidaritatea cu vanatorii din Marele Nord, vizati de interdictia europeana de a cumpara produse derivate din acest mamifer marin.

Restaurantul situat deasupra Camerei Reprezentantilor le va oferi deputatilor si senatorilor – in fata jurnalistilor invitati sa transmita mesajul in lume – mezeluri de foca, urmate de trei feluri de mancare pe baza de foca, potrivit unei invitatii publicate luni de senatorul Celine Hervieux-Payette, care a initiat acest „eveniment istoric nepartizan”.

„Toate partidele politice vor avea ocazia de a demonstra comunitatii internationale solidaritatea Parlamentului canadian fata de vanatorii de foci”, scrie parlamentarul conservator.

In iulie, UE a decretat un embargo asupra produselor derivate din foca, ce urmeaza sa intre in vigoare in 2010, spre nemultumirea canadienilor. O astfel de masura a fost luat si de Statele Unite si Mexic.

Pentru a exprima solidaritatea cu vanatorii, guvernatoarea generala a Canadei, Michaelle Jean, si premierul Stephen Harper au mancat carne de foca anul trecut.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.