Necesitatea purificarii organismului

purify.jpgPurificarea corpului nostru este cel mai important tel al acestui program. Ea este un lucru dificil si poate neplacut la inceput, atat timp cat acumularea toxinelor in corpul nostru a durat 20, 30, 50 sau mai multi ani. Nimeni nu detine vreo formula miraculoasa care sa ne transforme fara efort, peste noapte.

Atat timp cat exista reziduuri toxic in organismul nostru, o mare cantitate de energie este cheltuita pentru eliminarea lor. La inceputul purificarii pot aparea unle efecte scundare, cum ar fi balonarea sau aparentele stari de raceala. Este foarte important sa nu faceti nimic pentru a opri aceste procese de eliminare. Acestea nu sunt insa, in realitate, decat semnele unei purificari rapide si considerabile a fiintei noaste. O parte din toxine sunt acumulate in membrane, in mucoase si in tesuturi. Eliminarea lor se face prin gat si nas, ceea ce ne poate da starea de raceala. Fructele au tendinta sa rascoleaca si sa mature toxinele din tesuturi.

Trebuie sa ne amintim ca ori de cate ori ne schimbam obiceiurile alimentare, corpul este tulburat, incercand sa se adapteze.

Aceste disconforturi potentiale pot fi evitate sau macar diminuate. Trebuie sa fim constienti ca eliminarea totala a toxinelor poate dura luni sau chiar ani, din moent ce si acumularea lor a tinut 20-30 de ani. Disconfotul aparut la inceput arata cat de mare nevoie are corpul nostru de purificare. Est oricum mai bine sa ne confruntam ACUM cu disconforturi minore, decat mai tarziu, cand s-ar sparge toate in capul nostru, distrugandu-ne cu totul. Trebuie sa intelegem ca acest program dureaza o viata. Cel mai intelept este sa realizam o trecere gradata si lenta, de la modul de viata pe care l-am avut pana acum, la aplicarea constienta a principiilor din acest material si in niciun caz cu o viteza zdrobitoare.

Organismul, avand la dispozitie o atat de mare cantitate de energie noua, incearca sa elimine brusc toxinele acumulate de ani de zile. Cand organismul nostru sesizeaza ca are aceasta energie la dispozitie permanent, va elimina regulat toate toxinele si disconfortul initial dispare. In nici un caz NU trebuie sa ne intoarcem la vechile obiceiuri alimentare (consumul de carne etc.). Eforturile sunt oricum in interesul nostru si cu siguranta ca rezultatele ne vor depasi orice asteptari.

Sa dam printr-o purificare permanenta sansa organismului nostru sa functioneze la cel mai ridicat nivel posibil, neimpiedicat de toxine, supragreuate sau boala. Corpul nostru vrea sa straluceasca! Avem oricand la indemana uneltele necesare.

Trebuie sa ne asiguram ratia de acizi organici de provenienta naturala (malic, tartric, citric) pentru ca acestia au in interiorul organismului o reactie alcalina. Este cunoscut ca bauturile acre plac foarte mult copiilor. Se cuvine sa nu pierdem din vedere ca un sange inseamna intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, boala grava, iar un sange alcalin inseamna intotdeauna sanatate. In acest scop, dimineata la sculare, putem lua 2 lungurite de otet din mere si miere de albine, diluate intr-un pahar cu apa. Il putem bea incet, in timp ce ne imbracam.

„Toate bolile se nasc la umbra si toate se vindeca la soare.”
proverb napolitan

Expunerea completa a corpului gol la aer curat si la soare sunt si ele foarte importante pentru desfasurarea normala a ciclurilor corpului. Soarele ajuta la purificarea organismului prin deschiderea porilor pielii.

Nu se recomanda solutiile de bronzat si cremele. Este mult mai bine sa va creati singur toleranta la soare (prin alimentatie si practici yoghine). Cremele inhiba si activitatea glandelor secretoare de uleiuri care mentin pielea supla si catifelata.

Inca din cele mai vechi timpuri se stie de pilda ca soarele este cel mai simplu si mai eficient mijloc de purificare a apei. Recent stiinta a descoperit si ea acest lucru. In urma mai multor experimente, un grup de cercetatori din Tel Aviv a observat ca ponderea in substante toxice ditr-o proba de apa a scazut pana la un nivel neglijabil dupa ce ea a fost supusa unor radiatii solare intense. Probele de apa contineau amoniac, pesticide, ierbicide si halo-carbonati. Prima statie de purificare a apei prin acest mijloc a fost deja construita la Haifa si este alcatuita din cateva rezervoare din sticla foarte mari in care apa este supusa actiunii purificatoare a razelor solare timp de 12 ore, dupa care este livrata consumatorilor.

Razele soarelui omoara microbii, inclusiv bacilul Koch. Ele au un efect de stimulare a proceselor fiziologice vitale din organism. Chiar dupa o expunere scurta la soare creste metabolismul si, odata cu acesta, numarul globulelor rosii si nivelul hemoglobinei, se accelereaza respiratia, circulatia sangelui se intensifica, provocand dilatarea vaselor capilare din piele, creste pofta de mancare, se amelioreaza somnul si se imbunatateste sensibil starea generala.

Soarele purifica totodata si apa continuta in organismul nostru: astfel se explica in mare parte virtutile extraordinare pe care le are expunerea la soare.

Bibliografie:

Catrina, Nicolae, Din tainele alimentatiei lacto-vegetariene, Editura Shakti, Iasi, 1994, pp. 40-43.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *