Mens sana in corpore sano

0
340

msana.jpgCorpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt ansambluri de celule cu tipare vibrationale identice. Celulele au atat o similitudine histologica, cat si aceeasi frecventa energetica. Homeostaza le mentine impreuna. Perturbarea energiei celulare este ceea ce numim boala.

„Omul nu moare, ci se omoara.” Seneca

Plamanii purifica sangele. In acest veritabil crematoriu sunt arse toate toxinele si impuritatile pe care sangele le aduna din tot organismul (eliminand bioxidul de carbon si furnizandu-i oxigenul de care are nevoie). Este deci evidenta importanta respiratiei lente, profunde si ample.

Actualmente, noi suntem sclavii propriilor noastre papile gustative. Nu mancam alimentele de care are nevoie cu adevarat organismul nostru, ci pe acelea pe care ni le cere gustul nostru. De aceea mancam acum mancaruri foarte „gustoase”, care defapt ne naclaiesc corpul, umplandu-ne de impuritati si adaugand greutate. Daca vrem sa fim vigurosi, vii, plini de energie, mereu in forma, trebuie sa mancam mancare vie.

Comparandu-ne cu animalele care traiesc in mijlocul naturii, ne-am putea intreba daca am vazut animale obeze, stirbe, surde si cu ochelari, cu stimulatoare cardiace sau care sa moara de atac de cord, cancer, diabet?

In majoritatea cazurilor, carnivorele nu mananca alte carnivore, iar de la ierbivore mananca prima data intestinele, pline cu vegetale, bogate in apa, apoi le beau sangele, dupa care mananca organele bogate in apa si la sfarsit, daca nu sunt satule, carne din muschi.

Despre bautul apei

Daca avem banuieli in ceea ce priveste calitatea apei potabile, sau daca ea are un gust neplacut, este bine sa o expunem la lumina sau, cel mai bine, la soare dupa ce in prealabil am adaugat in ea o lingurita de pudra de argila ori o lingura de suc de lamaie. Cateva ore mai tarziu vom avea la dispozitie o apa care nu e cu nimic mai prejos decat oricare alta foarte buna.

Foarte important: este periculos sa beti apa imediat dupa masa, deoarece apa dilueaza sucurile digestive care descompun mancarurile in stomac. Astfel, apa bauta in timpul mesei sau imediat dupa aceea, impiedica digestia corecta a alimentelor si deregleaza cele 3 cicluri ale corpului nostru. Rezultatul va fi un mare consum energetic din partea acestuia pentru a restabili situatia.

Bibliografie:

Catrina, Nicolae, Din tainele alimentatiei lacto-vegetariene, Editura Shakti, Iasi, 1994, pp.14-29.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.