Acoperisul vegetal, o solutie la inaltime impotriva caniculei

Gradinile ornamentale situate la inaltime, pe acoperisuri tip terasa a cladirilor isi au originea in antichitate, perioada romana din secolul al 7-lea i.Hr. Faimoasele Gradini suspendate ale Babilonului reprezinta primele acoperisuri verzi consemnate in istorie. Locuintele primitive utilizau plante locale, usor adaptabile, asezate peste un invelis format din coaja de mesteacan sau scanduri de pin…

Citește mai departe
Cultivarea coniferelor, în detrimentul arborilor cu frunze mari, a contribuit la incalzirea globala - studiu

Cultivarea coniferelor, in detrimentul arborilor cu frunze mari, a contribuit la incalzirea globala – studiu

Anumite specii de copaci, in principal coniferele, au contribuit in ultimele secole la incalzirea globala, releva un studiu realizat de Laboratorul pentru Stiintele Climei si Mediu din orasul francez Gif-sur-Yvette, relateaza revista Science, citata de Mediafax. Cercetatorii au analizat evolutiile fondului forestier din Europa in ultimii 260 de ani, descoperind ca, desi suprafata impadurita a…

Citește mai departe

O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe
Protec?ia Mediului nu consider? c? trebuie s? ?tim c? radia?iile solare au dep??it limitele

Protectia Mediului nu considera ca trebuie sa stim ca radiatiile solare au depasit limitele

Greenpeace acuza agentia de lipsa de transparenta * Agentia pentru Protectia Mediului: „Nu este necesar ca populatia sa fie informata asupra nivelului radiatiilor solare” Greenpeace a acuzat, ieri, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) de lipsa de transparenta in cazul informarii publicului privind depasirea nivelurilor de radiatii solare din tara noastra. „Urmatorul pas va fi…

Citește mai departe

CE va oferi acces liber la datele culese de satelitii Copernicus, sistemul european de observare a Pamantului

Comisia Europeana va oferi acces gratuit, liber si deplin, la o intreaga colectie de date ce privesc protectia mediului, colectate de Copernicus, sistemul european de observare a Pamantului. Noul regim deschis de diseminare a datelor, care va intra in vigoare luna viitoare, va sprijini sarcina vitala de monitorizare a mediului si va ajuta, de asemenea,…

Citește mai departe
Valvis ia 5,4 mil. euro de la Banca Romaneasca pentru un parc fotovoltaic in Calarasi

PV Platform Romania – o initiativa pentru sustinerea dezvoltarii sectorului fotovoltaic din Romania

REECO organizeaza intre 06-08 martie 2013, la Expo Arad International, prima editie a PV Platform Romania, punctul de intalnire nr.1 pentru expertii din domeniul fotovoltaic. Evenimentul va avea loc in paralel cu targul ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ de energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari din euro regiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa. Initiativa…

Citește mai departe

Prima centrala solara IBC Solar in Turcia

Compania IBC Solar AG, lider mondial in industria sistemelor fotovoltaice, a anuntat finalizarea cu succes, prin intermediul componentei sale turcesti IBC Solar Yat. Ve Tic., a primei lor centrale solare fotovoltaice de pe teritoriul Turciei. Centrala, instalata in regiunea centrala a Anatoliei, in Konya, este dispusa pe o suprafata de 3500 de metri patrati si…

Citește mai departe

Energia regenerabila

Nimeni nu neaga ca energia este vitala pentru intreaga economie, insa, dupa cum stim, consumul ei implica si poluare. Cum putem raspunde in viitor cererii imense de energie fara sa afectam mediu? Putem, prin energia regenerabila care se obtine din resurse naturale precum soarele, vantul, apa oceanelor si biomasa care include deseuri rezultate din agricultura,…

Citește mai departe

In 2012 ne vor -praji- radiatiile?

Toate previziunile sumbre, care dau anul 2012 ca fiind cel in care lumea se va sfarsi, ar putea avea o explicatie stiintifica. Savantii sustin ca atunci s-ar putea inversa polii magnetici ai Pamantului, Nordul devenind Sud, si invers. Pe ce se bazeaza aceasta ipoteza? Un grup de geofizieni din Germania a descoperit ca, de cand…

Citește mai departe

Radiatiile solare, masurate la Eforie

Specialistii din cadrul Observatorului seismologic din Eforie vor masura, din vara acestui an, nivelul radiatiilor solare de pe litoral. „Astfel, populatia va fi avertizata asupra eventualelor pericole de expunere prelungita la soare”, ne-a explicat Gheorghe Marmureanu, directorul general al Institutului National de Fizica a Pamantului. Aparatura pentru masurarea radiatiilor a fost achizitionata din Statele Unite…

Citește mai departe