Prima centrala solara IBC Solar in Turcia

0
491
Piaţa energiei solare, noul trend în business-ul verde
Prima centrala solara IBC Solar in Turcia

Compania IBC Solar AG, lider mondial in industria sistemelor fotovoltaice, a anuntat finalizarea cu succes, prin intermediul componentei sale turcesti IBC Solar Yat. Ve Tic., a primei lor centrale solare fotovoltaice de pe teritoriul Turciei.

Centrala, instalata in regiunea centrala a Anatoliei, in Konya, este dispusa pe o suprafata de 3500 de metri patrati si are o capacitate de productie de 300.000 de MWh pe an. De asemenea, nivelul de emisii poluante care se va reduce este estimat la cantitatea impresionanta de 215 tone anual.

Datorita faptului ca in timpul lucrarilor de constructie a fost implementata o tehnologie noua, timpul efectiv de constructie si costurile presupuse de aceasta s-au redus semnificativ, astfel ca centrala a fost finalizata in mai putin de doua luni. Constructia a demarat in luna Mai 2012, iar la inceputul lunii August centrala era deja operationala.

Proiectul a presupus instalarea a 864 de module fotovoltaice si a 12 invertoare, iar reprezentantii companiei dezvoltatoare sustin ca este un exemplu de urmat in aceasta industrie, pe care si alte companii interesate de Turcia ar trebui sa il urmeze, deoarece conditiile de radiatii solare din aceasta zona sunt exceptionale, propice pentru dezvoltarea de astfel de proiecte solare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.