Sprijin financiar pentru agricultura ecologica din 1 septembrie

0
355
Subvenţii pentru agricultura eco din fonduri europene in faloare de 4.098.000 euro.
Sprijin financiar pentru agricultura ecologica din 1 septembrie

Din 1 septembrie, producatorii din sectorul de agricultura ecologica vor putea depune cererile pentru sprijinul specific pentru 2012. Ca o noutate, solicitantii nu vor mai fi obligati sa nu aiba datorii restante la bugetul local sau de stat ca sa poata primi ajutorul financiar.

In cazul beneficiarilor care sunt in situatia de a incheia un alt contract cu un organism de inspectie si certificare, din cauza retragerii aprobarii organismului cu care au avut incheiat contract, perioada de depunere a cererilor, care este valabila pana la 15 octombrie a.c., se prelungeste pana la 15 decembrie 2012, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Cea mai importanta modificare este eliminarea conditiei obligatorii de a nu avea datorii restante la bugetul local sau de stat, la data depunerii cererii.

Potrivit proiectului de HG, suma totala alocata pentru acordarea acestui sprijin va creste cu 1 milion de euro in 2012, la 4,098 milioane de euro: 3,139 milioane de euro pentru productia vegetala si 959.000 de euro pentru productia zootehnica, unde este inclusa si cresterea albinelor.

In cazul in care solicitarile depasesc plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuala suplimentara maxima pe exploatatie se diminueaza procentual cu aceeasi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatatiei ale sectorului respectiv, mai prevede proiectul.

De altfel, in situatia in care beneficiarii nu utilizeaza in totalitate plafonul alocat unui sector pentru care se acorda ajutor specific, respectiv productie vegetala sau productie animaliera, diferenta se va redistribui catre celalalt sector.

In vederea verificarii conformitatii cerintelor impuse de legislatie, incepand cu data de 1 noiembrie 2012 vor avea loc controalele pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.