Noua comune de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, poluate cu nitrati si nitriti

0
377
Boala din apă:„Intoxicaţia cu nitriţi este foarte periculoasă, poate să ducă la deces“
Noua comune de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, poluate cu nitrati si nitriti

Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in judetul Bistrita-Nasaud, noua comune sunt poluate cu nitrati si nitriti, iar intr-una dintre comune nitratii au ajuns la panza freatica, provocand probleme de sanatate locuitorilor din zona.

Anuntul facut de Minister vine pe fondul lansarii unei campanii de sensibilizare si constientizare a riscului pe care il presupune poluarea cu nutrienti, campanie care se va desfasura in zona bazinului hidrografic Somes-Tisa, pe raza judetelor Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

„In Bistrita-Nasaud, noua comune figureaza pe lista localitatilor din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti. O situatie particulara este la Budesti, unde specialistii spun ca exista o adevarata bomba biologica, din cauza nitratilor si nitritilor care au ajuns in panza freatica.

Anul trecut aici jumatate dintre locuitori au avut problem de sanatate, au ajuns la medic cu greata, dureri de cap si varsaturi”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

Deschiderea campaniei va avea loc in data de 23 august la Cluj Napoca, la aceasta urmand sa participe experti ai Ministerului, dar si reprezentanti ai Agentiilor de Mediu din judetele enumerate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.