Radiatiile solare, masurate la Eforie

0
401

Specialistii din cadrul Observatorului seismologic din Eforie vor masura, din vara acestui an, nivelul radiatiilor solare de pe litoral.
radiatii solare
„Astfel, populatia va fi avertizata asupra eventualelor pericole de expunere prelungita la soare”, ne-a explicat Gheorghe Marmureanu, directorul general al Institutului National de Fizica a Pamantului.

Aparatura pentru masurarea radiatiilor a fost achizitionata din Statele Unite printr-un proiect pe care institutul il deruleaza impreuna cu Facultatea de Fizica din Bucuresti.

Tot sistemul va fi amplasat pe cladirea Observatorului, pentru a se obtine date cat mai exacte. „Masuratorile le voi publica in lucrari stiintifice, iar operatorii de plaja sau Ministerul Mediului le vor putea lua de aici pentru a le transmite populatiei”, a mai spus directorul Gheorghe Marmureanu.

Inaugurat de Ministerul Educatiei, Tineretului si Cercetarii la sfarsitul anului trecut, in principal pentru avertismente de cutremur si tsunami, Observatorul este, practic, o dublura a Institutului National de Fizica a Pamantului care functioneaza in Ilfov.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.