Eticheta ecologica ar putea aduce hotelurilor o stea in plus la categorie

0
374

Hotelierii de pe litoral au gasit o noua metoda ca sa atraga turistii straini: etichete ecologice europene. Pentru a primi un astfel de certificat de la Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice, patronii trebuie sa foloseasca doar produse naturale care pot fi reciclate.

De asemenea, din hotelurile ecologice vor fi eliminate toate aparatele care consuma prea multa energie electrica si vor fi cautate surse alternative pentru incalzire.

Eticheta ecologica este folosita in Europa din 1992. In Romania, hotelierii abia acum incep sa faca demersurile pentru a obtine certificatul european, care le-ar aduce avantaje.

Pe litoralul romanesc multe hoteluri au inceput sa apeleze la modernizari si sa achizitioneze panouri solare pentru incalzire. Pana la eticheta verde, insa, hotelierii mai au mult de lucru. Trebuie sa recicleze deseurile, sa foloseasca la curatenie numai detergenti bio, iar masinile de spalat, aspiratoarele si televizoarele sa aiba un consum redus de energie.

In plus, samponul si sapunul nu trebuie sa contina substante nocive pentru mediul inconjurator, iar servetele de hartie sa fie facute din fibre reciclabile.

Deocamdata, un singur hotel din statiunea Saturn a ajuns cu dosarul complet la Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice. Agentii de turism si patronii unitatilor de cazare de pe litoral cred totusi ca pana la vara, cel putin 10 hoteluri vor obtine acest certificat european.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.