Eurenssa 2008

  0
  437

  Intre 13 si 19 iulie 2008 a avut loc in comuna Costesti, Judetul Valcea, intalnirea EURENSSA – „EURopean Environmental Sciences Students” Association”, organizata de un grup de studenti ai Facultatii de Biologie, Universitatea Bucuresti, voluntari ai Fundatiei TERRA Mileniul III, cu spijinul Centrului pentru servicii ecologice – CESEC. Intalnirea a fost gazduita de Primaria Comunei Costesti si de Primaria Municipiului Ramnicu Valcea. Evenimentul este deja la a treia editie si reprezinta consolidarea unei initiative privind schimbul de cunostinte pe teme de mediu intre studentii europeni. Tema acestei sesiuni a fost Influenta antropica asupra biodiversitatii. (www.eurenssa.wordpress.com)

  Eurenssa este o initiativa lansata de cativa studenti letonieni cu sprijinul profesorilor lor, in urma cu trei ani. Cea de-a doua editie a fost organizata in 2007 la Biesenthal, in Germania. Este o intalnire in aer liber, desfasurata pe durata unei saptamani, organizata de catre studenti pentru studenti. Proiectul are scopul de a extinde orizontul de cunoastere al studentilor europeni in materie de mediu si ecologie si facilita contactul intre diferitele culturi europene. Avantajele crearii unei retele de studenti europeni in domeniul protectiei mediului si ecologiei sunt incontestabile si in concordanta cu preocuparile actuale la nivel global.

  Tabara de la Costesti a reunit studenti din Croatia, Letonia, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania. La eveniment au fost invitati de asemenea: cadre didactictice universitare, reprezentanti ai societatii civile, presedintii administratiei parcurilor nationale Buila – Vanturarita si Cozia. Camparea a avut loc la stog, o pajiste din Costesti si a permis realizarea de drumetii in m-tii Cozia si Buila-Vanturarita.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.