Europarlamentarii de la Bruxelles susțin o Europă fără deșeuri

Imaginea aparține Zero Waste Europe, fiind preluată de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Pe 26 mai 2019 suntem chemați la urme pentru a ne alege viitori reprezentanți în Parlamentului European. Noii euro deputați ne vor reprezenta interesele în următorii cinci ani și vor influența cine se va afla la cârma Comisiei Europene.

În prag de alegeri europarlamentare, UE se confruntă cu o serie de provocări sociale și de mediu, drept pentru care Zero Waste Europa a invitat viitorii factori de decizie să își asume obiectivul economiei circulare și al creării unei societăți cu zero deșeuri.

În ultimii cinci ani, UE a făcut o serie de pași ambițioși în direcția construirii unei societăți durabile, prin adoptarea Pachetului pentru economia circulară și a Strategiei UE privind materialele plastice, precum și a directivei privind interzicerea produselor din plastic de unică folosință. Totuși, obiectivul economiei circulare, cu zero deșeuri, rămâne un obiectiv îndepărtat, Uniunea Europeană fiind, în acest moment, doar circa 12% circulară. UE are însă datoria morală de a termina ceea ce a început.

În perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare din 2019 ne angajăm ca, în timpul mandatului 2019-2024, să fim pionierii măsurilor care să faciliteze tranziția Uniunii Europene către o economie circulară.

Milioane de europeni au protestat pe străzi, în ultimii ani, cerând o societate mai durabilă. În ciuda sistemului care încurajează consumul iresponsabil și risipa, oamenii și-au exprimat preferința, din ce în ce mai des, față de soluții de tipul Zero Waste.

Ne angajăm, așadar,  să punem în aplicare măsurile care duc către o economie circulară și către atingerea obiectivului de zero deșeuri și solicităm tuturor partidelor europene și candidaților care vor fi aleși să se alăture acestui angajament.

Europa pe care ne-o dorim este una care păstrează  și protejează resurse planetei, generând locuri de muncă sustenabile, sporind rezistența comunităților omenești și susținând justiția ecologică.

Din acest motiv, ne angajăm:

Imaginea aparține Zero Waste Europe, fiind preluată de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Eurodeputatul român, Adina Valean, s-a alăturat inițiativei de mai sus. Acest angajament a fost primit cu entuziasm și de către ceilalți eurodeputați, care s-au arătat dornici să lucreze împreună pentru a construi o Europă fără deșeuri.

Imaginea aparține Zero Waste Europe, fiind preluată de pe: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/

Articolul original a fost scris în limba engleză și poate fi consultat aici: https://zerowasteeurope.eu/2019/04/eu-politicians-pledge-to-make-europe-zero-waste/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *