European – In Vrancea, porcii se asomeaza

Taranii vranceni au solicitat, in premiera, interventia medicilor veterinari pentru asomarea porcilor din gospodariile proprii, transmite corespondentul Agerpres.
taierea porcului
Conform medicului Iulian Cucoli, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (DSVSA) Vrancea, au fost formulate pana in prezent 25 de asemenea solicitari. „La sfarsitul lunii vom face o situatie exacta cu numarul de animale asomate in gospodariile taranilor. In abatoare, toti porcii sunt sacrificati prin asomare”, sustine Iulian Cucoli. Acesta spune ca, in prezent, 40 de medici veterinari din Vrancea si-au achizitionat asomatoare si s-au perfectionat in realizarea operatiei de sacrificare prin aceasta metoda conforma cu normele europene. La nivelul DSVSA Vrancea se estimeaza ca in aceasta iarna vor fi sacrificati de particulari aproximativ 20.000 de porci, iar pretul carnii ar putea fi de aproape 20 de lei/kilogram. Iulian Cucoli spune ca operatia va fi facuta contra cost. „O capsa folosita la asomare costa 0,7 euro, iar asomatorul costa 1.000 de lei.
Ca urmare, asomarea va costa cel putin 15 lei. Este treaba medicului veterinar sa stabileasca pretul exact al acestui serviciu”, a spus Cucoli.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *