Europharm Distributie si Habitat construiesc impreuna pentru o viata sanatoasa!

  0
  341

  Europharm Distributie in parteneriat cu Habitat for Humanity au demarat proiectul de voluntariat „Construim impreuna pentru o viata sanatoasa”.

  Pana la finalul anului 2010, toti angajatii Europharm Distributie vor contribui cu aproximativ 6 000 de ore de munca pentru construirea de case in folosul unor familii defavorizate.

  In plus, compania va acoperi costurile de constructie pentru cateva case ce vor fi ridicate in 10 judete ale tarii, pana in toamna anului viitor.

  Prima casa la care voluntarii Europharm Distributie au lucrat, indrumati de constructorii cu experienta Habitat, este la Bechet, judetul Dolj iar lucrarile au inceput la data de 22 iulie 2009. Echipa de voluntari a lucrat, timp de doua zile la santierul de constructie al casei, impreuna cu familia beneficiara.

  „Abia astept sa avem si noi o bucatarie adevarata cu aragaz si apa curenta. Dar cel mai mult ma bucur cand ma gandesc la cele doua fete ale noastre si cum va fi, mai ales pentru Maria, care acum are 5 ani, sa creasca in casa ei unde sa se poata juca si mai tarziu invata.” a afirmat Viorica Stavaru din Bechet, beneficiar.

  „In acest proiect fiecare are ceva de castigat: familia Stavaru va beneficia de un nou inceput iar fiecare membru al Europharm Distributie poate sa se implice in viata comunitatii.

  Este o oportunitate pentru noi sa lucram intr-o companie care isi propune sa dea inapoi societatii o parte din beneficiile pe care le obtine si sa dezvolte in randurile echipei spiritul de voluntariat si intr-ajutorare.

  Prin implicarea fiecaruia dintre noi putem sa contribuim la formarea unei comunitati mai puternice si mai sanatoase.” spune Margareta Mares, Director General Europharm Distributie.

  Angajatii Europharm Distributie vor mai lucra pe santierele Habitat din: Radauti (Suceava), Oradea si Beius (Bihor), Baltesti (Prahova), Oarja (Arges), Moinesti (Bacau), Cumpana (Constanta), Cluj Napoca, Vanatori (Neamt) si Timisoara. Asistati de angajati ai Asociatiei Habitat for Humanity, constructori cu experienta, de la care vor primi indrumari in permanenta, voluntarii vor participa alaturi de familiile beneficiare atat la de lucrari de constructie cat si de finisare a locuintelor pe parcursul celor 17 luni.

  Europharm Distributie este un distribuitor de medicamente cu acoperire nationala si portofoliu larg de produse, parte a grupului GlaxoSmithKline, care se dedica imbunatatirii vietii oamenilor ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult. Misiunea Europharm se traduce atat in standardele activitatii profesionale curente, cat si in implicarea activa in viata comunitatii, responsabilittea sociala fiind parte integranta a activitatii companiei. Pentru indeplinirea acestei misiuni, Europharm Distributie sprijina o serie de programe sociale si stiintifice.

  Habitat for Humanity este o asociatie non-profit dedicata eliminarii conditiilor improprii de locuit si lipsei de adapost din intreaga lume. Materialele si banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Cei care beneficiaza de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinta trebuie sa munceasca la constructia casei lor si a celorlalti aflati in nevoie. Locuintele Habitat sint simple, decente si sanatoase dar mai ales usor de construit.

  Mai mult de 1500 de familii din Romania au beneficiat pina acum de sprijinul asociatiei Habitat for Humanity.

  Impreuna cu companii-partener, Habitat for Humanity si-a asumat misiunea de a da o noua sansa pentru integrarea sociala si ridicarea nivelului de trai al unor familii care traiesc la limita subzistentei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.