Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse

Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse

Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse, a anuntat sambata, la Moscova, purtatorul de cuvant al presedintelui, Dmitri Peskov, informeaza RIA Novosti.Lid

Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu “arme nucleare”

‘Tirurile de antrenament de vineri s-au derulat sub comanda sefului suprem al armatei si premierului rus Vladimir Putin’, a declarat purtatorul de cuvant in fata jurnalistilor. Potrivit acestuia, este vorba de primele exercitii de o asemenea amploare din istoria Rusiei moderne. ‘Vladimir Putin a controlat in persoana functionarea sistemelor automate de legatura si a noilor algoritmi de comanda a fortelor nucleare. Toate elementele triadei nucleare ruse – aviatia cu raza lunga de actiune, submarinele si trupele terestre – si-au indeplinit misiunile de antrenament’, a adaugat Dmitri Peskov.
Trupele balistice strategice ruse (RVSN) au lansat cu succes, vineri, o racheta balistica intercontinentala Topol de pe cosmodromul Plessetk, situat in regiunea Arhanghelsk. Submarinul nuclear rus Sviatoi Georgii Pobedonosset a lansat o racheta balistica din Marea Ohotk, care si-a distrus tinta dintr-un poligon din nordul Rusiei.
Bombardierele strategice Tupolev Tu-160 si Tu-95 au lansat patru rachete de croaziera care si-au atins tintele din poligonul Pemboi in republica Komi. In plus, militarii au doborat pentru prima data o racheta de croaziera in acelasi poligon, prin intermediul sistemelor de aparare antiaeriena Pantir-S.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente