Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse

  0
  368
  Gazprom impune Europei conducta de gaz South Stream şi ocoleşte România
  Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse

  Vladimir Putin a condus vineri, in persoana, exercitii de anvergura ale fortelor nucleare ruse, a anuntat sambata, la Moscova, purtatorul de cuvant al presedintelui, Dmitri Peskov, informeaza RIA Novosti.Lid

  Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu “arme nucleare”

  ‘Tirurile de antrenament de vineri s-au derulat sub comanda sefului suprem al armatei si premierului rus Vladimir Putin’, a declarat purtatorul de cuvant in fata jurnalistilor. Potrivit acestuia, este vorba de primele exercitii de o asemenea amploare din istoria Rusiei moderne. ‘Vladimir Putin a controlat in persoana functionarea sistemelor automate de legatura si a noilor algoritmi de comanda a fortelor nucleare. Toate elementele triadei nucleare ruse – aviatia cu raza lunga de actiune, submarinele si trupele terestre – si-au indeplinit misiunile de antrenament’, a adaugat Dmitri Peskov.
  Trupele balistice strategice ruse (RVSN) au lansat cu succes, vineri, o racheta balistica intercontinentala Topol de pe cosmodromul Plessetk, situat in regiunea Arhanghelsk. Submarinul nuclear rus Sviatoi Georgii Pobedonosset a lansat o racheta balistica din Marea Ohotk, care si-a distrus tinta dintr-un poligon din nordul Rusiei.
  Bombardierele strategice Tupolev Tu-160 si Tu-95 au lansat patru rachete de croaziera care si-au atins tintele din poligonul Pemboi in republica Komi. In plus, militarii au doborat pentru prima data o racheta de croaziera in acelasi poligon, prin intermediul sistemelor de aparare antiaeriena Pantir-S.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.