Array

Exploziile solare vor starni in 2013 „revoltele foamei”

Exploziile solare vor starni in 2013 „revoltele foamei”

Adminstratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei din SUA (NOAA) a anuntat ca in urmatoarele 14 luni, Pamantul va fi in alerta maxima privind furtunile electromagnetice provocate de exploziile solare.

Preturile ridicate la alimente au starnit revolte violente in Algeria
Printre ravagiile pe care exploziile solare le pot face pamantenilor, se numara si imputinarea rezervelor de alimente si de medicamente, ceea ce va determina popoarele sa se revolte.

Populatia urbana, cea mai afectata

Un „maximum solar” poate provoca azi dezastre de neimaginat
Tom Bogdan, director al Centrului de Predictii al NOAA, a anuntat ca exploziile solare masive, care se anunta pentru 2013, pot afecta, la intrarea in atmosfera terestra, sistemul electric si electronic, transportul aerian, centralele nucleare, care nu vor avea suficienta energie sa functioneze si multe reactoare vor intra in proces de topire.

Terra incaseaza plasma solara
Vor avea de suferit si sateletii, care vor fi partial scosi din functiune, cauzand un haos in comunicatii, atat in cele de domeniul militar, cat si in cel civil.

Tom Bogdan cere masuri de prevenire
Dar, ceea ce ar trebui sa intereseze guvernantii in mod special este faptul ca exploziile solare maxime au potentialul de a starni revolte ale populatiei din cauza lipsei de alimente si medicamente. Iar aceasta lipsa va fi cauzata de perturbarea grava a transporturilor. Populatia urbana va fi cea mai afectata, pentru ca la orase viata de zi cu zi depinde de toate sectoarele ce vor fi afectate de exploziile solare.

„Degradarea rapida a societatii”

Un „maximum solar”, care poate avea efecte catastrofale asupra sistemului energetic si al comunicatiilor, se poate produce oricand incepand de acum, pana la sfarsitul lui 2013. Un studiu asupra distrugerilor ce pot fi provocate de exploziile solare le-a estimat la 2.000 de miliarde de dolari. Spre comparatie, distrugerile provocate de Uraganul Katrina s-au ridicat la 125 miliarde de dolari. Si tot spre comparatie, Uraganul Sandy, care a lasat zone importante din SUA fara curent electric cateva saptamani, a provocat imediat revolte ale populatiei din zonele afectate. Cercetatorii de la NOAA au avansat Congresului american o serie de masuri preventive, pentru a evita o „degradare rapida a societatii”, la costuri aparent reduse, intre 100 si 300 de milioane de dolari. Practic, printr-o izolare speciala a retelei energetice, multe efecte ale exploziilor solare ar putea fi evitate. Congresul insa a refuzat propunerile, considerand ca sumele necesare nu sunt deloc reduse, in situatia actuala de criza. Dar s-au gasit bani pentru dotarea politiei cu echipamente antirevolta!

„The Carrington Event”

Dr. Michio Kaku si Tom Bogdan, coautori ai studiului, au comparat exploziile solare din 2013 cu cele din 1859, numite „The Carrington Event”. Pe atunci, electricitatea si telefonia nu faceau parte integranta din viata oamenilor. Singura modalitate de comunicare era telegraful. Si exact acesta a fost afectat de furtunile electromagnetice. Unii operatori au fost electrocutati, au izbucnit incendii si traficul a fost total intrerupt, daca nu se pune la socoteala anomalia care facea statiile de telegraf functionale desi erau deconectate de la baterii! Astazi, eveniment de intensitatea celui din 1859 ar avea efecte dezastruoase asupra retelelor de comunicatie, a retelelor care deservesc uzinele de apa, transporturile, centralele electrice si nucleare etc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente