Array

Fabricantii mint cand prezinta consumul automobilelor

Fabricantii mint cand prezinta consumul automobilelor
Fabricantii mint cand prezinta consumul automobilelor

Diferenta intre consumul real si cel declarat de producatorii auto pentru modelele lor a devenit din ce in ce mai mare in ultimii zece ani. Un raport al ICCT (Consiliul International pentru Transport Curat) arata ca in medie cu 25% este manipulat consumul real de catre producatori.

In conditiile in care reglementarile privind emisiile de CO2 sunt tot mai dure, iar pana in 2020 limita maxima ar urma sa coboare la 95 g co2/km in UE, o alta problema tinde sa creeze conditii mai aspre pentru producatori. Conform raportului ICCT marca auto la care se regaseste cea mai mare discordanta intre consumul real si cel declarat oficial este BMW, cu un procent de 30%, scrie romanialibera.ro.

Alti producatori care afiseaza in brosurile de prezentare consumuri mai mici decat in realitate sunt Audi, cu 28%, Mercedes, cu 26%, producatorii francezi cu 16% sau Toyota cu 15% mai putin decat in realitate. “Asta inseamna ca, de fapt, consumul real pe care il simte orice sofer este cu circa 25% mai mare decat cel afisat in brosuri”, spune Peter Mock, managing director ICCT Europa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente