Falezele litoralului au luat-o la vale

Autoritatile recomanda turistilor si locuitorilor sa nu se plimbe pe malul Marii Negre in statiunile Constanta, Eforie Sud si Nord, Tuzla, Costinesti, 2 Mai si Vama Veche.
faleze
Directia Apelor Dobrogea Litoral atrage atentia ca, in urma furtunilor produse in aceasta iarna, s-a reactivat procesul de prabusire a falezelor, in special in zonele in care nu existau lucrari de consolidare a acestora. „In aceste conditii, Directia Apelor Dobrogea Litoral, in calitate de administrator al falezelor, nu recomanda locuitorilor si turistilor plimbarile de agrement pe creasta falezelor si nici la baza acestora”, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Catalin Anton.

Cele mai periculoase zone pentru siguranta turistilor si localnicilor sunt Constanta, Eforie Sud si Nord, Tuzla, Costinesti, 2 Mai si Vama Veche.

„Nu vrem sa alarmam nici populatia, nici pe turisti.

Doar ii avertizam ca exista un anumit pericol, ca aceste faleze sunt supuse unui avansat proces de eroziune si se pot intampla accidente”, a explicat Catalin Anton. El a precizat ca, inca de anul trecut au fost demarate lucrarile de refacere a falezelor litorale, in localitatile Constanta, Eforie, Costinesti si Tuzla. Valoarea totala aprobata a investitiei in cele patru localitati este de aproximativ 49 de milioane de euro, lucrarile urmand sa fie finalizate in maximum patru ani.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *