Filme despre mediu si oameni, la prima editie a festivalului „Pelicam”

Filme despre mediu si oameni, la prima editie a festivalului "Pelicam"

Festivalul international de film Pelicam, ce se va desfasura intre 15 si 17 iunie la Tulcea, va aduce scurmetraje, workshop-uri, dar si filme ca „Plastic Planet” si „Pig Business”.

Cele trei zile de festival vor fi deschise cu filmul „Tambien La Lluvia”, in care se vorbeste despre revolta din Bolivia impotriva privatizarii singurei surse de apa. Sambata, la ora 10:00, va fi proiectat filmul pentru copii „Ponyo”, urmat de un atelier despre colectarea selectiva a deseurilor, sustinut de Andrew Matusick.
Filmul „Plastic Planet” va continua festivalul, urmat de controversatul „Pig Business”. Documentarul „Aral, The Lost Sea”, regizat de Isabel Coixet, va fi proiectat in aer liber, in piata din Tulcea. Evenimentul va include si un concert sustinut de Norzeatic & Khidja Live Band, impreuna cu saxofonistul Iordache.
Duminica, documentarul „Nos enfants nous accuseront” va prezenta aspectele mancarii pe care noi o consideram sanatoase, iar dupa pranz vor fi proiectate scurtmetraje, dar si filmul regizat de Josh Fox, „Gasland”. Incepand cu roa 19:15, va avea loc ceremonia de inchidere a festivalului, care se va incheia cu filmul „Voyage Sous Les Mers”.
Aflat la prima editie, festivalul Pelicam se va desfasura, in principal, in Sala Mare a Teatrului Jean Bart si in Piata Civica din Tulcea.
Participantii la eveniment pot sa isi instaleze corturi pe plaja Dunarii, in spatiul special amenajat din comunca Tudor Vladimirescu, numit PeliCAMP. Accesul se face cu bacul de pe faleza orasului Tulcea. Pretul unei nopti cu cortul este de cinci lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *