Finalistii la Green Car of the Year 2011 – competitia americana

  0
  462

  Pana cand vom afla care este Masina Anului 2011 in Europa, se pare ca o sa aflam mai intai care este cea mai ecologica masina a anului la americani. Iata care sunt finalistii pentru trofeul Green Car of the Year 2011.
  Revista americana „Green Car Journal ” va decerna, in cadrul Salonului Auto Los Angeles, titlul de cea mai ecologica masina a anului 2011.

  Iata si care sunt cei 5 finalisti in acest moment:

  • Chevrolet Volt
  • Ford Fiesta
  • Hyundai Sonata Hybrid
  • Lincoln MKZ Hybrid
  • Nissan LEAF

  Asadar, trei modele cu propulsie hibrida, unul cu motor termic conventional si o masina total electrica . Desi, din punct de vedere al emisiilor poluante, Nissan LEAF este castigator absolut, datorita propulsiei electrice, criteriile de jurizare tin seama si de alte aspecte.

  Sunt luate in considerare consumul energetic, emisiile poluante, poluarea sonora, senzatiile in conducere, dar si pretul masinii, un criteriu inca foarte important. De remarcat ca doar Lincoln MKZ este crossover, restul masinilor fiind berline.

  Ce model are cele mai multe sanse la titlul de Green Car of the Year 2011 in America de Nord? Despre Nissan LEAF putem spune doar ca face o figura foarte buna, numarandu-se si printre finalistii competitiei de pe Batranul Continent, Car of the Year 2011. Ford Fiesta, in schimb, se prezinta doar cu motorizari conventionale, ceea ce nu ii confera un atu intr-o competitie dedicata mai mult propulsiilor alternative.

  Dintre celelalte trei modele hibrid, Hyundai Sonata Hybrid reprezinta o surpriza comerciala, coreenii luand-o inaintea multor alti constructori de renume, cu un model hibrid de clasa medie. Pe de alta parte, General Motos si-a pus multe sperante in succesul lui Chevrolet Volt, iar americanii sunt suficient de nationalisti.

  Oricum, in data de 18 noiembrie ar trebui sa aflam cine este Green Car of the Year 2011.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.