Doua proiecte finantate in trei ani prin POS Mediu la Cluj

  0
  218
  Romania a atras 0,6 miliarde dolari dupa deblocarea programului operational de mediu
  Romania a atras 0,6 miliarde dolari dupa deblocarea programului operational de mediu

  Numai doua proiecte au fost aprobate pentru finantare in ultimii trei ani la Cluj, in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu, cu toate ca au avut loc trei sesiuni de depunere. In tara sunt disponibile 215 milioane de euro pe POS Mediu, iar cele doua proiecte de Cluj au un buget de 1,4 milioane de lei.

  Proiectele cu finantare aprobata sunt evaluarea starii de conservare a habitatelor de interes comunitar din comuna Caian, depus de Institutul de Cercetari Biologice, si amenajarea Saraturilor Ocna-Veche de langa Turda, considerate rezervatie naturala, initiat de primaria din localitate. Primul are o valoare de 979.600 de lei, iar al doilea, de 399.910 lei. Amenajarea saraturilor din Turda este singurul proiect aprobat pe a treia sesiune din Cluj de depunere a cererilor de finantare. In a treia sesiune au fost aprobate sase proiecte, de 20,1 milioane de lei.

  „Se putea si mai bine”, recunoaste Codruta Simule, seful Biroului programari al Organismului Intermediar al POS Mediu Cluj. Din totalul de 10 proiecte aprobate pana acum pentru finantare, in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, doar doua se refera la amenajarea unor situri din Cluj. Pe programul sectorial POS Mediu sunt disponibile 215 milioane de euro la nivel national pana in 2013. Pana acum, in Regiunea Nord-Vest au fost aprobate pentru finantare 10 proiecte din 17 depuse, de 25 de milioane de lei. Simule spune ca numarul acestora ar putea creste in urmatoarea sesiune de depunere, lansata ieri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.