Terenuri de peste 44.000 de lei, scoase la vanzare
Fiscul constantean isi diversifica pe zi ce trece activitatea in domeniul executarii silite. Dupa ce a luat la ochi notari, fermieri, dezvoltatori imobiliari si cooperative mestesugaresti, luna mai consemneaza primele licitatii organizate pentru vanzarea terenurilor unde trebuiau sa se ridice turbine eoliene. Pe 15 mai, incepand cu ora 13.00, Serviciul Colectare Executare Silita Persoane Juridice din cadrul Administratiei Finantelor Publice Constanta scoate la vanzare trei parcele de teren ce apartin S.C. N.E.G. New Energy Grup S.R.L. Valoarea totala a terenurilor este de 44.650 de lei.
Primele pe lista neagra a Fiscului sunt doua parcele situate in comuna Beidaud, judetul Tulcea, cu suprafata de 10.000 de metri patrati fiecare si cu preturile de 17.510 lei pentru parcela 184/ tarlaua 37, si 13.130 de lei, parcela 458/ tarlaua 68. Acestea vor fi puse in vanzare fix la ora 13.00, dupa care, la ora 14.00 va fi pus in vanzare al treilea teren, situat in localitatea constanteana Ciocarlia. Parcela 190/ tarlaua 37 are o suprafata similara cu celelalte doua si un pret de 14.010 lei. Printre creditori se numara A.F.P. Constanta, dar si parteneri de afaceri. Taxa de participare este de 10% din valoare bunurilor, iar daca nu se grabesc sa devina proprietari peste aceste terenuri, potentialii clienti au la dispozitie o procedura legala care poate injumatati tarifele de vanzare.
Potrivit legislatiei in vigoare, daca la prima sedinta de vanzare bunurile nu se vand, a doua licitatie se face cu un pret redus cu 25%, iar la a treia tarifele sunt scazute cu 50%. Potrivit prevederilor legale, daca nici la a treia sedinta de valorificare bunurile nu sunt vandute, acestea vor fi reevaluate si dupa aceea vor fi reluate procedurile de vanzare.
S.C. N.E.G. New Energy Grup S.R.L. este membra in Asociatia Eoliana Romana si a pierdut, anul trecut, procesele cu Fiscul constantean. Domeniul eolian a tras in ultimii trei ani, ca un magnet, sute de investitori. Potrivit Transelectrica, litoralul ocupa primul loc in ceea ce priveste investitiile in energie regenerabila, cu un potential estimat de peste 10 miliarde de euro pentru urmatoarea perioada. Litoralul se claseaza in cele cinci judete fruntase in ceea ce priveste proiectele de energie regenerabila. In Constanta, Tulcea, Galati, Caras-Severin si Braila au fost atrase pana in prezent investitii de peste 2,5 miliarde de euro, majoritatea banilor fiind alocati pentru proiecte eoliene. Nu toti investitorii reusesc, insa, sa duca pana la capat proiectele incepute. Criza si-a pus amprenta si asupra acestui domeniu, iar statul sau partenerii de afaceri isi cer in instanta drepturile.