Array

Floarea soarelui folosita pentru decontaminarea solului de la Fukushima?

Floarea soarelui folosita pentru decontaminarea solului de la Fukushima?

Floarea soarelui. De aceasta planta se leaga posibilitatea decontaminarii solului din jurul centralei nucleare de la Fukushima. Cercetatorii japonezi au propus “curatarea” solului contaminat radioactiv din vecinatatea centralei nucleare prin cultivarea intregii suprafete cu floarea soarelui.

Conform observatiilor oamenilor de stiinta niponi, proiectul ecologic a fost deja experimentat cu succes dupa dezastrul care a avut loc acum 25 de ani la Cernobil, informeaza ANSA.

Masamichi Yamashita, coordonatorul unei echipe care studiaza agricultura in cadrul JAXA (n.r. agentia spatiala nipona), sustine ca proiectul constituie o solutie in eforturile de diminuare a radioactivitatii solului, in conditiile in care culturile de floarea soarelui prezinta capacitatea de a absorbi o serie de substante poluante si puternic radiocative, cum ar fi Cesiu 134 si Cesiu 137.

Dupa recoltarea plantelor mature contaminate, este prevazuta tratarea acestora cu bacterii utilizate in procesul de dezintegrare a deseurilor organice. Produsul final va fi gestionat ca reziduu nuclear.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente