Flutur acuza Guvernul ca a taiat banii primariilor pentru investitiile din Fondul de Mediu

Flutur acuza Guvernul ca a taiat banii primariilor pentru investitiile din Fondul de Mediu
Flutur acuza Guvernul ca a taiat banii primariilor pentru investitiile din Fondul de Mediu

Presedintele Organizatiei Judetene a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, acuza Guvernul ca a taiat banii primariilor pentru investitiile din Fondul de Mediu, atragand atentia ca mai multe primarii sucevene se afla in situatia de a pierde finantarea unor proiecte care vizeaza realizarea de retele de apa, canalizare, statii de tratare si de epurare. Flutur a aratat ca, urmare a unei interpelari adresate ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, aprimit un raspuns prin care se recunoaste faptul ca nu se mai finanteaza proiecte de realizare a retelelor de apa, de canalizare, statii de tratare si de epurare.

„In situatia de a pierde finantarea sunt mai multe primarii din judetul Suceava, cu primari atat de la PDL, dar si de la USL – PSD sau PNL. Multe primarii se afla in situatii de extrema dificultate, fiecare cu probleme complexe. Comunitatile locale sunt condamnate la nedezvoltare – lipsa utilitatilor este o piedica majora in calea dezvoltarii, primariile vor incasa tot mai putini bani la bugetul local. Populatia este privata de servicii elementare pentru sanatate – apa potabila si canalizarea. La fel, pentru scoli, spitale, dispensare sau alte institutii”, a spus Flutur.

Mai mult decat atat, a spus liderul PDL, in conformitate cu noile masuri de ordin fiscal luate de Guvern, primariile se vor mai confrunta cu o grava problema. Daca vor incerca sa obtina decontarea unor lucrari din cadrul proiectelor finantate pe Fondul de Mediu, vor trebui depuse cereri de finantare pentru lucrari executate pana la 20 mai.

„Cum aceste cereri trebuie sa fie argumentate prin facturi, intreb ce vor face primarii daca nu vor primi finantare, deci nu vor putea plati facturile in 90 de zile? Se vor inregistra cu arierate? Deci primarii vor deveni penali? Cum chiar in raspunsul la interpelare se precizeaza ca … anumite cereri vor putea fi acceptate la decontare, daca …vor fi incasari la bugetul Administratiei Fondului de Mediu, situatia este dificila”, a explicat Flutur care a adaugat ca „nu pot accepta o astfel de abordare a Guvernului USL. Ma voi bate pentru ca Guvernul sa gaseasca solutii astfel incat contractele semnate sa fie respectate. Voi cere Guvernului sa tina cont de astfel de situatii si sa aloce fonduri la prima rectificare bugetara, cea din luna iulie.Prea usor USL recidiveaza in minciuna si incompetenta. Nu este drept ca populatia si primariile sa sufere ca urmare a indiferentei si incompetentei Guvernului, ca urmare a arogantei si diletantismului USL, o bataie de joc continua la adresa populatiei”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente