Focarul de leucoza din Barasti va fi stins

Dupa ce, timp de cateva luni, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt si proprietarul unor bovine depistate cu leucoza s-au certat, amanand eliminarea focarului de boala, zilele trecute cele doua parti au cazut de acord. In cel mai scurt timp, cele sase bovine vor fi duse la abator, urmand ca ferma sa intre in carantina si sa fie dezinfectata. De asemenea, proprietarul va primi si despagubiri din partea statului.

Potrivit directorului DSVSA Olt, Veronel Bolborea, o echipa a mers miercuri in Barasti si, dupa cateva ore de discutii, a cazut de acord cu Aurelian Stefanescu, proprietarul animalelor, asupra valorii despagubirilor ce vor fi acordate pentru cele sase bovine care urmeaza sa fie abatorizate. Medicul veterinar si inspectorul de zona vor avea grija ca animalele sa fie duse la abator, dupa care ferma va intra in carantina.

„Timp de 30 de zile, ferma la care au fost descoperite animalele bolnave va intra in carantina. In aceasta perioada, se vor face trei dezinfectii si tot atatea teste sanitare, astfel incat focarul sa fie stins”, a spus directorul DSVSA Olt.

Cu toate ca reprezentantii DSVSA Olt anuntasera ca proprietarul nu va fi despagubit, intrucat nu ar fi fost respectate toate procedurile legale la achizitionarea animalelor, in urma evaluarilor de zilele trecute s-a stabilit ca aceste despagubiri vor fi acordate. Pentru fiecare animal abatorizat, proprietarul va primi intre 1.800 si 2.000 de lei.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *