Fometescu vrea becuri ecologice si felicitari pe e-mail

Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj promoveaza protectia mediului intr-un mod original: vrea ca sefii de institutii sa foloseasca becuri ecologice si sa nu mai utilizeze hartie pentru felicitari.

GORJ. Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, are de gand sa convinga toti sefii de institutii publice din judet sa monteze becuri ecologice in birouri. “Becurile ecologice sunt economice, consuma de patru-cinci ori mai putina energie. Au o viata mai lunga decat becurile obisnuite, adica ard aproximativ 10.000 de ore, fata de 1.200 de ore. Sunt mai bune, pentru ca aproximativ 95% din energia consumata de un bec incandescent este emisa sub forma de caldura, doar 5% fiind emisa ca lumina vizibila”, a explicat Gheorghe Fometescu. Pretul unui astfel de bec incepe de la sase-sapte lei si poate ajunge pana la 35-40 de lei. Directorul APM Gorj a mai declarat ca toata “lumea ar trebui sa faca front comun pentru a proteja mediul inconjurator”.

Felicitari pe e-mail

Atat de Craciun, cat si de Paste, Gheorghe Fometescu a facut apel la sefii institutiilor din Gorj sa nu mai foloseasca felicitarile din hartie, pentru a salva astfel copacii sortiti sacrificarii pentru producerea lor. Directorul de la APM Gorj le-a sugerat directorilor si primarilor sa utilizeze internetul si felicitarile prin
e-mail: “Avand in vedere gradul ridicat de utilizare a tehnicii de calcul si raspandirea internetului, consider ca avem cu totii la dispozitie mijloacele necesare pentru a ne felicita de sarbatori, fara sa contribuim la taierea unor copaci. Personal, in acest an, voi transmite felicitari electronice atat superiorilor, colegilor, cat si prietenilor. Sunt convins ca nu vor interpreta gestul meu drept o impolitete. In acest fel, facem economie de bani si, in plus, protejam mediul. Sper ca de la an la an sa fie cat mai multi romani care vor adopta aceasta tendinta, care circula deja in multe tari europene. Marturisesc sincer ca anul acesta nu am cumparat si nu am trimis nici o felicitare din hartie”, a declarat Fometescu.

Caravana pentru informarea primarilor

Angajatii de la Agentia pentru Protectia Mediului Gorj se pregatesc sa ia cu asalt in urmatoarele luni cele 28 de primarii din judet unde au fost alesi noi primari. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, va fi organizata o caravana pentru informarea primarilor despre importanta protectiei mediului:

“Pentru ca sunt noi in functii, trebuie sa ii informam. Vom merge cu oameni de la noi sa vorbim cu autoritatile locale, sa le prezentam legile pe care trebuie sa le respecte pentru a proteja mediul. Ii mai lasam doua-trei luni, sa se obisnuiasca, apoi vom vedea ce este de facut. Consideram ca este mai bine sa vorbim cu primarii si viceprimarii fata-n fata, sa le explicam ce trebuie sa stie. De asemenea, le voi vorbi despre importanta utilizarii internetului, sa incerce sa nu mai foloseasca asa multa hartie. Sunt taiati prea multi copaci! Poate vom pune becuri ecologice si in mediul rural. Sa protejam mediul impreuna!”, a precizat Fometescu.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente