Array

Fonduri structurale pentru IMM – programul EUGA in Romania

Programul EU Grants Advisor (EUGA), prin care firmele mici si mijlocii primesc informatii despre modalitatile de accesare a fondurilor structurale pentru cresterea competitivitatii, a fost lansat in Romania, au anuntat reprezentantii Microsoft, Banca Transilvania si Hewlett-Packard, companiile initiatoare.

“Prin intermediul acestui program, implementat in 23 de tari din Uniunea Europeana, care are o rata de succes de peste 86 la suta, IMM-urile primesc informatii despre fondurile structurale pe care le pot accesa si consultanta, daca evaluarea cererii de finantare este pozitiva”, a declarat directorul de proiect EUGA, Johanna Bjorkstrom.

Prima consultanta este gratuita, iar pentru urmatoarele sedinte, se platesc comisioane diferite, in functie de proiect. Microsoft Romania, BT si HP au pus la dispozitia firmelor mici si mijlocii, pe site-ul programului – www.euga.info.ro, o baza de date completa de finantare.

“Pana in prezent, 3.237 de companii au accesat site-ul EUGA, 804 dintre acestea au inaintat solicitari pentru finantari si 603 au primit granturi, in valoare totala de 127 milioane euro. Valoarea totala a proiectelor s-a ridicat la 215 milioane euro.

“Progarmul urmeaza sa fie lansat si in Lituania, Estonia, Grecia si Malta”, a precizat vicepresedinele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, Vahe Torossian.
Microsoft Romania, care a inregistrat o crestere de 53 la suta a cifrei de afaceri in ultimul an fiscal (30 iunie 2006 – 1 iulie 2007) fata de anul precedent, asigura tehnologia site-ului EUGA, a declarat directorul general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran.

Banca Transilvania a raportat, in septembrie 2007, plasamente pentru IMM-uri in valoare de 1,3 miliarde euro. Banca a inregistrat, la aceeasi data, 132.988 de clienti IMM-uri, a declarat, directorul general al BT, Robert Rekkers.

Numarul firmelor care care detin informatii corecte despre sursele de finantare publice este foarte redus, potrivit unui raport al UE. 45% din cele 20 de milioane de IMM-uri din Europa detin informatii despre fondurile structurale, numai patru la suta dintre acestea au candidat pentru finantare si numai unu la suta au primit finantari.

Sursa: Smart Financial

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente