Formula 1 trece pe „verde”

  0
  468

  Bolizii de Formula 1, faimosi pentru cantitatea impresionanta de noxe eliberate in aer in timpul curselor, vor polua mai putin in viitor. Asta promit oficialii Formula One Teams Association (FOTA), care au dat publicitatii un plan ce presupune o reducere cu 15% a emisiilor de carbon in urmatorii trei ani.formula 1

  Potrivit FOTA, Formula 1 este primul sport care va avea un program de reducere a emisiilor de carbon, monitorizat extern. Ambitiile ulterioare includ dublarea eficientei motoarelor, realizare pe care producatorii spera sa o poata transfera si in productia masinilor de serie.

  Surse ale BBC News spun insa ca unul dintre „motoarele” acestui program de ecologizare este presiunea exercitata de sponsorii din Formula 1, din ce in ce mai dornici sa-si asocieze numele cu produse „verzi”.

  Masinile de Formula 1, in teste sau in curse, sunt responsabile pentru mai putin de 1% din emisiile de carbon ale acestui sport. Aproape jumatate din aceste emisii sunt asociate obiectelor cumparate de echipele din Formula 1. Alta sursa importanta este transportul echipamentelor de la o cursa la alta, dar si electricitatea necesara pentru a alimenta tunelurile de vant folosite pentru teste.

  Motoare mai eficiente

  Una dintre solutiile gasite pentru ecologizarea Formulei 1 vizeaza imbunatatirea motoarelor. Daca in prezent, motorul cu o capacitate de 2,4 litri al fiecarui bolid consuma, in medie, 220 litri de benzina intr-o cursa, scopul este ca, in urmatorii cinci ani, motoarele sa fie mult mai mici (de 1,5 litri) si mai economice (110 litri de combustibil/cursa).

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.