Doi ciobanesti mioritici au cucerit Danemarca

0
569

Doi caini din rasa ciobanesc mioritic, de 11 luni, au dovedit peste hotare ca au aptitudini de campioni. Ei au cucerit cinci titluri la Campionatul Mondial al Cainilor „World Dog Show”, desfasurat in perioada 24-27 iunie la Herning, in Danemarca.ciobanesti mioritici

Brasoveanul Constantin Gotca, stapanul celor doi caini de talie mare, este mandru de performantele juniorilor. Patrupedele cu care a participat la marea expozitie canina sunt frati, nu au implinit inca un an si provin dintr-o familie de campioni.

Fag de Gotca, masculul si Fraga de Gotca, femela, cum se numesc cei doi „membri” ai familiei, au impresionat juriul prin frumusete, sanatate, dar mai ales, prin tinuta in ring. La concursul pentru junior, ambii caini au luat locul I. De asemenea, ciobanestii mioritici au castigat si titlul de cel mai bun mascul/cea mai buna femela.

A luat „Marele premiu”

Marele premiu al campionatului mondial din Danemarca a fost castigat de Fag de Gotca. Acesta a fost desemnat cel mai bun caine al concursului, reusind sa-i invinga pe toti cei peste 19.000 de caini participanti.

„Cainii mei au castigat pentru ca intre mine si caini exista o relatie perfecta, bazata pe respect. De asemenea, antrenamentele au contat foarte mult. Un junior va ajunge sa castige in fata unui senior atunci cand te implici foarte mult. In urma acestor titluri castigate, am demonstrat ca si un junior poate fi antrenat si poate castiga concursuri de amploare”, marturiseste dresorul de caini.

Cele doua animale care s-au afirmat peste hotare nu s-au aflat la primul concurs. Inainte de vizita in Danemarca, cei doi au participat la alte 11 expozitii canine, unde au avut performante deosebite.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.