Forumul Mondial al Apelor decide accelerarea aplicarii dreptului privind accesul la apa

  0
  415
  De la APM Braila, de Ziua Mondial? a Apei
  De la APM Braila, de Ziua Mondială a Apei
  Forumul Mondial al Apelor decide accelerarea aplicarii dreptului privind accesul la apa

  O suta treizeci de tari s-au angajat marti la Forumul Mondial al Apelor, organizat la Marsilia, sa accelereze aplicarea dreptului universal privind accesul la apa potabila si la programe de asanare, recunoscut oficial de catre ONU in iulie 2010, transmite AFP.

  In “Declaratia ministeriala de la Marsilia”, adoptata in unanimitate, tarile semnatare au pus accentul pe “accelerarea aplicarii acestui drept universal al omului”. La formul precedent, desfasurat in 2009 la Istanbul, acest drept a fost contestat de o parte din participanti.

  “Inainte, se considera ca accesul la apa este un privilegiu al unora, iar astazi toata lumea spune ca a sunat alarma si trebuie sa se actioneze urgent” pentru aplicarea acestui drept universal al omului, a declarat Henri de Raincourt, ministru pe linga ministrul de stat, ministrul afacerilor externe si europene, insarcinat cu cooperarea.

  Ministrul mediului din Bolivia, Felipe Quispe Quenta, a contestat aprobarea unanima a documentului, rezultat al unui consens. Nu se poate vorbi despre dezvoltare economica in lipsa apei, iar dreptul privind accesul la apa potabila trebuie imediat aplicat, a insistat la rindul sau secretarul executiv al Consiliului ministerial african al apelor, gambianul Bai-Maas Taan

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.