foto mediuIesirea din iarna aduce, pe langa bucuria renasterii naturii, si manifestarea interesululu si a grijii pe care o purtam pentru aceasta. Caci o societate sanatoasa, civilizata si echilibrata se manifesta nu doar la nivelul politicului, al economicului sau al culturii, ci si la cel al implicarii membrilor acesteia in pastrarea unui mediu curat, fie ca este vorba de spatiul vital al fiecarui cetatean, sau de domeniul public.

De aceea, este binevenita actiunea Asociatiei Ecologiste “Floare de colt” (AEFC) care a celebrat in acest an Ziua Mondiala a Pamantului (22 aprilie) prin organizarea unei expozitii-reportaj – “Fotoreporter pentru mediu” – avand ca tema “Poluarea mediului”; expozitia poate fi vizionata pana in 24 aprilie in holul Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca sau la adresa http://aefcfoto.blogspot.com. Din fotografiile trimise de participanti, organizatorii au ales un numar de 30 de fotografii, cea mai elocventa fiind recompensata cu o camera foto digitala.
Cei care au participat la acest concurs au dat dovada nu doar de responsabilitate fata de mediu, ci si de afectiune fata de tot ceea ce ne inconjoara, a declarat Daniela Seban, Director executiv AEFC. Acest lucru o dovedesc fotografiile prezentate si cei care le-au realizat. Intotdeauna am fost interesata de teme ca protejarea naturii, pe care incerc sa o transpun si in munca mea, ne-a marturisit Nora Banhegyesy, castigatoarea premiului, studenta in anul III la Sectia Foto a Academiei de Arta si Design Ion Andreescu din Cluj-Napoca. Un alt participant – Gordan Ovidiu, student la aceeasi Academie, a expus lucrari facand parte dintr-un proiect personal mai amplu – Ramasite.
Actiunea AEFC a fost salutata cu deosebit interes de Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si de Directorul Agentiei Regionale de Protectie a Mediului, Marian Prorocu, prezenti la vernisaj, si care au subliniat importanta existentei acestei asociatii, asigurandu-i pe organizatori de sprijinul lor.
Infiintata in 1999 si dispunand de competenta implicare a voluntarilor, AEFC sustine in fiecare an Ziua Mondiala a Pamantului prin proiecte menite sa reflecte si sa semnalizeze “accidentele” care pot surveni in gestionarea mediului. Scopul acestui eveniment este de a atrage cat mai multi agenti de teren care, in prima faza, prin fotoreportajele realizate “la fata locului”, sa ne atraga atentia cu privire la anumite situatii critice din mediu, pentru ca, mai apoi, sa cautam solutii si sa actionam in sensul remedierii acestora, in colaborare cu Garda de Mediu, a declarat Presedintele Asociatiei, Korosfo Sandor.
Acest evenimet a fost posibil datorita sprijinului acordat de Rosal Grup, Vizual Media si Keko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here