Francezii sustin ca au inventat masina care merge pe aer

  0
  424
  Francezii sustin ca au inventat masina care merge pe aer
  Francezii sustin ca au inventat masina care merge pe aer

  E un sistem format dintr-un motor normal cu combustie interna, dar care are hidraulica speciala si o cutie de viteza adaptata la cilindri cu aer comprimat care stocheaza si elibereaza energie

  Peugeot Citroën PSA a facut anuntul care poate zdruncina industria auto din temelii. Francezii sustin ca au inventat tehnlogia motorului care imbina benzina cu aerul, in loc de electricitate. Acesta reduce cheltuielile cu 45-80% pentru ca va merge pe aer comprimat majoritatea timpului.

  E un sistem format dintr-un motor normal cu combustie interna, dar care are hidraulica speciala si o cutie de viteza adaptata la cilindri cu aer comprimat care stocheaza si elibereaza energie. Asta permite masinii sa functioneze pe benzina sau aer, sau pe o combinatie intre cele doua.

  E pentru prima data cand un producator auto reuseste asa ceva. Constructorii de masini mizau pana acum pe electricitate, dar bateriile costa mult si sunt grele. Din acest motiv, hibridele pe aer ar fi cu 1200 de euro mai ieftine decat cele pe curent.

  Timp de doi ani, 100 de cercetatori de elita si ingineri au lucrat la dezvoltarea acestui proiect in conditii ultra-secrete la centrul de dezvoltare Peugeot din Velizy, in sudul Parisului.

  Peugeot va introduce noile motoare incepand cu modele mici precum 208, dar are de gand sa ajunga pana in 2016 cu noile motorizari pe toate modelele Peugeot si Citroen.

  Pe langa anuntul istoric de ieri, Peugeot a mai anuantat si versiuni mai economice cu 20% pentru 405 si Citroen C5 prin folosirea de materiale mai usoare. sport.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.