Fratii Mazare modifica legea pentru a construi sosea pe falezaa marii

Fratele primarului din Constanta, impreuna cu mai multi colegi deputati, a initiat modificarea legii zonei costiere, pentru a putea construi sosea la malul marii.

Primarul constantean vrea sa vada masini pe faleza, in loc de turisti
Visul primarului constantean Radu Mazare de a avea o sosea de coasta de-a lungul falezei de nord a municipiului Constanta, in lungime de 5,5 kilometri, este pe cale sa devina realitate. Initial, proiectul s-a lovit de refuzul fostului ministru al Mediului Sulfina Barbu, pe motiv ca legea zonei costiere nu permite sa se construiasca atit de aproape de apa. Scandalul dintre cei doi s-a finalizat cu un proces, dupa ce Mazare a facut-o „proasta” pe Sulfina Barbu.

Solutia pentru realizarea soselei a fost chiar modificarea legii zonei costiere. Deputatii constanteni Alexandru Mazare (fratele lui Radu Mazare), Corneliu Dida, Eduard Martin, Gheorghe Dragomir si Gelil Eserghep au adus obiectii si amendamente actului normativ. Parlamentarii constanteni insereaza in textul legii realizarea unei „cai rutiere de acces de-a lungul falezei de nord a munici-piului Constanta, intre statiunea Mamaia si Centrul istoric, dupa obtinerea prealabila a avizului Comitetului National al Zonei Costiere”. Ca exemplu, deputatii amintesc de existenta drumurilor de coasta si a promenadelor de-a lungul tuturor zonelor de coasta din Europa si, in special, in zonele turistice: Porto, Lisabona, Cadiz, Valencia, Barcelona, Marsilia, Nisa, Genova, Toronto.

Deputatul Alexandru Mazare a confirmat ca modificarile aduse au trecut de comisiile de specialitate. Camera Deputatilor trebuia sa voteze ieri amendamentele la legea zonei costiere, iar dupa-amiaza sa primeasca votul final, insa lipsa de cvorum a aminat decizia finala.

In textul legii se specifica faptul ca soseaua de coasta nu se va putea construi fara sa existe in prealabil avizul Comitetului National al Zonei Costiere. Trebuie precizat totusi ca avizul respectiv este consultativ, dupa cum ne-a declarat Catalina Ispas, membru in secretariatul Comitetul National al Zonei Costiere. Daca modificarea legii va trece in aceasta forma, constructia soselei se va putea face indiferent de avizul comitetului. Secretarul de stat in Ministerul Mediului Lucia Varga a refuzat sa faca vreun comentariu pina se va vota legea in plenul Camerei.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente