FURTUNA EMMA A FACUT PATRU VICTIME IN EUROPA

0
318

Patru morti si peste zece raniti a lasat in urma furtuna Emma. Doi oameni au fost striviti de copaci in Austria si alti doi au murit intr-un accident de tren in Germania. Traficul a fost suspendat pe liniile de cale ferata Dortmund – Hanovra si Leipzig – Dresda. Si in Olanda, traficul aerian de pe aeroportul international din Amsterdam este perturbat. Toate zborurile au intarzieri pentru ca o singura pista este functionala pentru decolari si aterizari. Furtuna Emma s-a abatut asupra Austriei cu rafale de vant de peste 190 de kilometri pe ora.

In nordul tarii, furtuna a intrerupt alimentarea cu energie electrica a circa 10.000 de locuinte, a provocat pagube materiale importante si blocarea mai multor sosele si tronsoane de autostrada. La Viena, o macara care a cazut in gara Suedbahnhof si a intrerupt traficul feroviar. Furtuna Emma a afectat si o mare parte a vestului Germaniei, perturband traficul feroviar si provocand ranirea usoara a mai multor persoane. In apropiere de Bonn, cateva persoane au fost usor ranite dupa ce un tren de mare viteza a lovit un pom cazut peste sine.

In Marea Nordului, inaltimea valurilor a ajuns pana la 7 metri. Putini curajosi s-au aventurat sa calatoreasca pe mare. Si autoritatile olandeze au probleme din cauza furtunii. Doar o singura pista a fost practicabila pe aeroportul din Amsterdam. Meteorologii olandezi au emis a emis alerte privind rafale de vant ce pot atinge 100 km/ora. Guvernul a anuntat ca supravegheaza digurile si barajele, pentru ca exista riscul de inundatii. In numeroase orase vantul a produs deja pagube minore, a rasturnat copaci si a smuls acoperisuri de case. Tabara Circului din Moscova, instalata in centrul Amsterdamului a fost distrusa de furtuna.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.