INUNDATII IN JUDETUL MARAMURES. 50 DE GOSPODARII AU FOST EVACUATE

0
296

Vremea capricioasa creaza probleme in judetul Maramures unde ploile abundente au provocat umflarea apelor raului Botiza. 50 de familii din localitatea cu acelasi nume au fost evacuate sambata dupa-amiaza deoarece apele raului au patruns deja in curtile gospodariilor. Circulatia pe drumul judetean care strabate comuna este intrerupta. Primarul comunei, Ioana Trifoi, a declarat ca situatia se poate agrava in cazul in care ploile vor continua. Ea a avertizat chiar ca podul din centrul localitatii, care are un picior fisurat, s-ar putea prabusi.

In pericol se afla si localitatea Giulesti unde cinci case au fost izolate de apele raului Mara. Locatarii celor cinci gospodarii au fost evacuati si transportati intr-o zona sigura.

In orasul Baia Sprie, sistemul de canalizare nu a mai facut fata la debitului apelor care s-au scurs de pe versantii muntelui. Angajatii primariei din localitate au intervenit urgent si au intarit cu saci de nisip malul raului Sasar, incercand astfel sa opreasca extinderea apei spre locuintele cetatenilor.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.