G8 versus organizatiile ecologiste

Incalzirea planetei si preturile record ale petrolului domina reuniunea liderilor planetei din Japonia. Grupul celor opt a dat publicitatii un comunicat in care se angajeaza sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera la jumatate, pana in 2050. Documentul este, insa, aspru criticat de organizatiile ecologiste.

Considerat un semnal puternic pentru cetateni de catre presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, documentul este privit cu scepticism de organizatiile ecologiste. Militantii pentru o planeta mai verde si mai curata sustin ca cele opt mari puteri economice si politice sunt responsabile pentru 62% din emisiile de dioxid de carbon, principalul gaz cu efect de sera. Negocierile pentru gasirea unor solutii dupa expirarea Protocolului de la Kyoto, in 2012, vor continua sub auspiciile Organizatiei Natiunilor Unite si ar trebui sa se termine in decembrie anul viitor.

Statiunea turistica Toyako, unde se desfasoara reuniunea, a devenit in ultimele zile obiectiv turistic si pentru diferite organizatii care lupta impotriva G8. Masurile dure de securitate luate de autoritatile nipone au impiedicat desfasurarea unor manifestatii de amploare. Totusi, la cativa kilometri de statiune, au avut loc mai multe demonstratii impotriva politicii grupului celor opt state puternic industrializate.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente