Gadgeturi toxice pentru mediu si sanatate

Gadgeturi toxice pentru mediu si sanatate
Gadgeturi toxice pentru mediu si sanatate

Gigantii tehnologiei, inclusiv Samsung, Sony si Panasonic, se numara printre companiile care inca folosesc substante chimice periculoase in produsele lor, potrivit unui raport Greenpeace Green Gadgets.

In ciuda progreselor din ultimii ani, raportul arata ca cele mai cunoscute companii din domeniul electronicelor continua sa foloseseasca substante toxice in crearea telefoanelor, televizoarelor, tabletelor, calculatoarelor sau cablurilor, potrivit The Independent.

Raportul evalueaza progresul realizat de 16 companii de top din domeniul electronicelor in demersul eliminarii substantelor toxice. Insa, potrivit rezultatelor, in 50% din industria telefoanelor mobile, se folosesc substante periculoase precum polivinilclorid (PVC) si substante ignifuge brominate (BFR).

Potrivit raportului, Samsung, cea mai mare companie de electronice din lume, nu a reusit sa-si atinga obiectivele in privinta eliminarii substantelor chimice periculoase din produsele sale, in timp ce compania Apple a fost laudata, deoarece este singura care a eliminat total utilizarea PVC-ului si a BFR.

De cealalta parte, companiile Microsoft si Amazon sunt atacate, deoarece si-au asumat obiective slabe si nu au oferit publicului informatii despre progresele inregistrate.

Greenpeace este implicata intr-o campanie pentru eliminarea celor doua substante chimice din telefoanele mobile, televizoare, tablete si calculatoare, deoarece acestea dauneaza sanatatii si mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente