Garda de Mediu 900.000 de euro pentru echipamente inutile

  0
  497

  Mediul, protejat cu masini si softuri scumpe – Garda de Mediu a dat bani grei pe echipamente IT nefolosite sau disparute si autoturisme nepotrivite cu activitatile institutiei. echipamente-IT

  Autoturisme cumparate printr-o licitatie fictiva, telefoane si computere lipsa si sporuri acordate ilegal. Asta au constatat inspectorii Curtii de Conturi in urma unui control efectuat, luna trecuta, la Garda Nationala de Mediu (GNM).

  Potrivit raportului Curtii de Conturi, finalizat pe 27 iulie, fosta conducerea a GNM a cheltuit aproximativ 900.000 de euro, intre decembrie 2007 si aprilie 2009, fara respectarea legii privind achizitiile publice.

  Fostul sef al GNM, actualul deputat de Tulcea, Octavian Popa sustine ca raportul are „iz politic” si ca actuala conducere ar trebui sa se ocupe de „treburi serioase”.

  In urma unei licitatii, GNM a achizitionat, in 2007, de la firma Auto-Italia, 53 de autoturisme Fiat Grande Punto. Alte trei SSang Yong cu fotolii rotative si cu televizoare sunt folosite de sefi, desi erau menite pentru zone unde nu exista nici macar statii de benzina, conform documentatiei de licitatie.

  Masinile au costat 700.000 euro, relateaza EvZ.

  Sursa: HotNews

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.