Garda de Mediu a intrat in „toporatorii” care au migrat din PDL

  0
  478
  Lucia Varga: Principala cauz? a inunda?iilor sunt defri??rile necontrolate
  Lucia Varga: Principala cauză a inundaţiilor sunt defrişările necontrolate
  Garda de Mediu a intrat in "toporatorii" care au migrat din PDL

  La un control fulger facut ieri, comisarii de Mediu sustin ca au gasit dezastru in zona montana u ca exemplu a fost data firma Valetti SRL, administrata de un candidat pentru primaria Tulnici, care tocmai a parasit barca PDL pentru a merge ca independent in alegeri

  Citiva „toporatori” din zona Parcului Natural Putna Vrancea au fost verificati ieri de comisarii Garzii de Mediu pentru a vedea daca au respectat masurile impuse la un control precedent. Garda de Mediu sustine ca in luna februarie au fost facute mai multe controale tematice pentru verificarea modului de respectare a normelor de protectie a mediului, ocazie cu care au fost gasite nereguli. Comisarii spun ca le-au mai dat o sansa celor care se ocupa cu exploatarea forestiera pentru ca ieri, intimplator sau nu, sa intervina in forta. Cei de la Garda de Mediu spun ca operatorii economici din Lepsa, Gresu, Valea Sarii si Tulnici nu au respectat nici una din masurile impuse astfel incit au fost chemati la sediul din Focsani.
  De asemenea, si conducerea Parcului National a fost chemata la raport, fiind suspectata ca ar fi favorizat situatia din teren. „Este incredibil, acestor oameni nu le pasa de nimic altceva decit de bani. Daca ar da citeva sute de milioane din miliardul ( de lei vechi n.r.) pe care il fac intr-o zi pentru protectia mediului pe care il maltrateaza efectiv, altfel ar arata natura, dar nu ii intereseaza asa ceva, banul sa iasa. Vor fi amenzi foarte mari intre 50 si 100 de mii de lei, dar pentru ca nu au vrut sa respecte masurile impuse, cred ca sanctiunile vor fi maxime”, a declarat Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu.

  „Mocirla” din afacerile cu lemn ale pedelistilor

  Printre nereguli se numara depozitarea masei lemnoase pe malurile riurilor sau pe o suprafata mai mare decit cea aprobata de autoritati. Aurel Cristian a tinut sa vina cu exemplul unei firme care apartine unui membru PDL care tocmai a plecat din partid pentru a candida ca independent pentru Primaria comunei Tulnici, dupa decesul primarului social-demcorat Vasile Agurida, cunoscut ca stapinul padurilor din regiune. „Societatea Valetti SRL avea aprobata o suprafata de 3.000 de metri unde sa isi depoziteze lemnul. La primul control aceasta suprafata era depasita, iar suprafata a ajuns acum la circa 40.000 metri. Este o adevarata mocirla acolo”, a tinut sa sublinieze Aurel Cristian. Reprezentantii institutiei de control au impus masuri de ecologizare, de aducere la starea naturala a naturii. Paca Junior SRL, administrata de Ionel Cherciu, Valetti SRL, administrata de Liliana Bizna, sotia candidatului Valentin Bizna, Cris & Tim SRL administrata de Vasile Bizna si Visval Srl al carei administrator este Valeriu Bordea, in urma controalelor efectuate s-ar putea alege chiar cu activitatea suspendata. Cei de la Garda promit ca vor face si mai des aceste controale pentru ca de cele mai multe ori cei verificati nu dau doi bani la propriu pe protectia mediului, dar si pentru ca multi alti operatori au fugit cind au auzit ca in localitate se afla organul de control. Sa speram ca celor de la Mediu nu le trece cheful de controale dupa incheirea alegerilor partiale de la Tulnici. (Sorin TUDOSE)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.