Garda de Mediu a sanctionat mai multe socitati de prelucrarea a lemnului, in Arges si Valcea

Garda de Mediu a sanctionat mai multe socitati de prelucrarea a lemnului, in Arges si Valcea
Garda de Mediu a sanctionat mai multe socitati de prelucrarea a lemnului, in Arges si Valcea

In perioada 25 februarie – 01 martue, o echipa de comisari ai Garzii Nationale de Mediu (GNM)-Comisariatul General a efectuat o serie de controale pe raza judetelor Arges si Valcea, la operatorii economici care activeaza in domeniul prelucrarii materialului lemnos.

Cu ocazia acestor actiuni de control, ca urmare a neconformitatilor constatate, au fost sanctionati urmatorii operatori economici:

– S.C. APROMAR FOREST 2001 SRL – societatea desfasoara activitatea de taiere si rindeluire a lemnului, in baza autorizatiei de mediu. La data controlului, echipa de control a constatat ca operatorul economic nu a depus la termen declaratiile privind obligatiile la Fondul pentru mediu, fiind incalcate prevederile OUG nr. 196/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006 privind Fondul pentru mediu.

o Pentru neconformitatile constatate, operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 2.000 lei, conform OUG 196/2005.

o De asemenea, comisarii GNM au stabilit, ca masura cu termen pana in data de 25.03.2013, achitarea obligatiilor la Fondul pentru mediu de catre S.C. APROMAR FOREST SRL.

– S.C. COSMETIC TIM SRL – societatea desfasoara activitatea de taiere si rindeluire a lemnului, conform autorizatiei de mediu. La data controlului, operatorul economic nu a putut prezenta echipei de control formularul de incarcare-descarcare deseuri nepericuloase, fiind incalcate prevederile HG 1061/2008.

o Ca urmare a celor constatate, SC COSMETIC TIM SRL a fost sanctionata cu amenda contraventionala, in valoare de 10.000 lei, conform prevederilor HG 1061/2008.

o De asemenea, s-a stabilit, ca masura cu termen permanent, intocmirea formularului de incarcare-descarcare a deseurilor nepericuloase conform prevederilor HG 1061/2008.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente