Noua scoli si gradinite premiate la un concurs de mediu

Noua scoli si gradinite premiate la un concurs de mediu
Noua scoli si gradinite premiate la un concurs de mediu

Aproape 9.000 de PET-uri au reusit sa stranga elevii de la mai multe scoli si gradinite constantene, pentru a castiga un concurs de mediu la care au participat 3.000 de unitati de invatamant din tara. Efortul scolarilor va fi rasplatit cu premii ce vor fi oferite pe 15 martie, la sediul Ministerului Educatiei.

Cele mai multe recipiente din plastic au fost adunate de copiii de la Gradinita „Gulliver“ si de la Scoala Gimnaziala nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanta, care au ocupat locul III la concursul „Scoli pentru un viitor verde – EDUPET“. Alte sapte unitati scolare au primit mentiuni pentru participarea la acest proiect: Gradinita „Rita Gargarita“ din Agigea, Scoala Gimnaziala din Tuzla, scolile „Constantin Brancusi“ si „Lucian Grigorescu“ din Medgidia, „Ferdinand“, „Constantin Brancoveanu“ si „Ion Minulescu“, din Constanta. Concursul a fost organizat pe sectiunile de varsta 3-7 ani, 7-11 ani, 7-18 ani si 11-18 ani.

Intrecerea a fost organizata de Asociatia Scoli pentru un Viitor Verde, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Administratia Fondului pentru Mediu. Scopul proiectului a fost constientizarea de catre elevi a problemelor de mediu generate de ambalaje si deseuri din ambalaje, si educarea copiilor pentru un comportament ecologic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente