Garda de Mediu Botosani verifica serpi si broscute!

0
434

Comisarii Garzii de Mediu Botosani desfasoara un control tematic ceva mai aparte, trebuind sa verifice pe parcursul lunii septembrie, pana la 15 octombrie, aspecte privind cresterea de animale salbatice precum reptile, amfibieni, broscute, in acest sens fiind verificati atat agentii economici detinatori de acte specii CITES, precum si cei care comercializeaza sau tranziteaza aceste animale.

„Am facut adrese la DSVSA, Oiciul Registrului si Comertului, Agentia de Mediu si Biroul Vamal pentru identificarea acestor societati comerciale, dupa care se va face verificare in teren privind legalitatea acestor activitati. La sfarsitul lunii vom da publicitatii rezultatele controalelor, iar centralizarea finala o vom face pe 15 octombrie”, a precizat Rodica Zelinca, comisarul-sef al Garzii de Mediu Botosani.

Comisarii vor avea in vedere in primul rand verificarea autorizatiilor pentru aceste animale, existenta documentelor de tranzit, certificate de origine, certificate care sa ateste specia din care fac parte animalele. Potrivit celor spuse de comisarul-sef al Garzii de Mediu, la nivelul judetului Botosani ar exista patru astfel de unitati comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.