Garda de Mediu Cluj a dat amenzi de 15 milioane de lei pentru poluarea mediului

Garda de Mediu Cluj a dat amenzi de 15 milioane de lei pentru poluarea mediului

Comisariatul Judetean Cluj a Garzii de Mediu a aplicat 144 de amenzi, in valoare totala de peste 15 milioane de lei anul trecut. Sanctiunile au fost date pentru lipsa actelor de reglementare, incalcarea masurilor impuse la controlele anterioare, a regimului deseurilor sau salubrizarea necorespunzatoare.

In decursul anului trecut au existat in judetul Cluj si doua cazuri de poluare accidentala, ca rezultat a aprinderii unor deseuri. In aceste exemple s-au aplicat amenzi in valoare de 20.000, respectiv 5.000 de lei.

Amenda-record de 70.000 de lei

Amenda-record aplicata s-a ridicat la 70.000 de lei si a fost data pentru nerespectarea obligatiilor de mediu. Societatea clujeana care a primit sanctiunea a contestat procesul verbal in instana, in acest moment fiind in conflict cu Garda de Mediu Cluj.

“Cele mai mari sanctiuni au fost date pentru nerespectarea obligatiilor de mediu si nerespectarea masurilor impuse in acte de reglementare. Valoarea sanctiunilor a fost de 70.000 de lei, de 60.000 de lei si de 50.000 de lei. Am avut din nefericire doua poluari accidentale, una la SC Reformatex SRL din Cluj-Napoca, unde s-a aprins depozitul de deseuri feroase si noi am considerat ca a fost o lipsa de gestionare a deseurilor in mod corect si s-a aplicat o sanctiune in valoare de 20.000 de lei. Am mai avut un caz, aprinderea rampei de deseuri din Campia Turzii, unde a fumegat mai multe zile, iar din analizele de aer a reiesit ca au existat depasiri. In acest caz s-a aplicat o amenda de 5.000 de lei”, a precizat Imre Lenke, sefa Garzii de Mediu Cluj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente