Garda de Mediu, disputata politic

Proiectul legislativ de reorganizare a Garzii de Mediu a declansat un razboi intre comisarul general Octavian Popa si o parte dintre subordonatii sai din teritoriu.

Acestia din urma cred ca prin desfiintarea comisariatelor regionale de mediu va scadea capacitatea reala de control si va spori birocratia. Proiectul de hotarare de guvern a fost tinut la mare secret de catre comisarul general al Garzii de Mediu. “Pentru ca rezistenta politica si administrativa a fost foarte puternica, nu am facut public faptul ca lucrez la reorganizarea reorganizarea Garzii. Am avut o consultare cu oamenii din teritoriu la intalnirea de bilant. Multi comisari mi-au comunicat propunerile lor in scris sau chiar direct”, a declarat pentru “Romania libera” comisarul general Octavian Popa. Afirmatie contrazisa de unii comisari din judete, care sustin ca viitorul act normativ este necunoscut chiar si la Comisariatul General de la Bucuresti al Garzii de Mediu, fiind elaborat exclusiv de cei trei consilieri personali ai lui Octavian Popa. Acesta nu a facut nici o referire la disputa politica dintre liberali si pedisti, care – spun multe voci avizate – ar sta la baza reorganizarii Garzii. Mai exact, masura ar urmari eliminarea din functiile de comanda a oamenilor implantati in sistem de democratul Silvian Ionescu si inlocuirea lor cu oameni agreati de liberali. Controlul Garzii de Mediu este o miza serioasa, cat timp cele mai mari fonduri europene nerambursabile, la fel ca si cele mai avantajoase imprumuturi, vor fi destinate in urmatorii ani investitiilor de mediu.

Proiectul de hotarare de guvern a fost tinut la mare secret de catre comisarul general al Garzii de Mediu. “Pentru ca rezistenta politica si administrativa a fost foarte puternica, nu am facut public faptul ca lucrez la reorganizarea Garzii. Am avut o consultare cu oamenii din teritoriu la intalnirea de bilant. Multi comisari mi-au comunicat propunerile lor in scris sau chiar direct”, a declarat pentru “Romania libera” comisarul general Octavian Popa. Afirmatie contrazisa de unii comisari din judete, care sustin ca viitorul act normativ este necunoscut chiar si la comisariatul general de la Bucuresti al Garzii de Mediu, fiind elaborat exclusiv de cei trei consilieri personali ai lui Octavian Popa. Popa nu a facut nici o referire la disputa politica dintre liberali si pedisti care, spun multe voci avizate, ar sta la baza reorganizarii Garzii. Mai exact, masura ar urmari eliminarea din functiile de comanda a oamenilor implantati in sistem de democratul Silvian Ionescu si inlocuirea lor cu oameni agreati de liberali. Controlul Garzii de Mediu este o miza serioasa, cat timp cele mai mare fonduri europene nerambursabile, la fel ca si cele mai avantajoase imprumuturi, vor fi destinate in urmatorii ani investitiilor de mediu.

Citeste articolul Garda de Mediu, disputata politic integral in Romania Libera

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente