Garda de Mediu l-a amendat pe fostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania cu peste 250.000 euro

Garda de Mediu l-a amendat pe fostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania cu peste 250.000 euro

Garda de Mediu l-a amendat pe fostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania cu peste 250.000 euroFostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania, Gheorghe Caruz – cel care se afla in top Forbes cu o avere estimata la 100 milioane de euro – a fost amendat de Garda de Mediu Braila, din 2007 si pana in prezent, pentru nerespectarea normelor de protectie a mediului, cu peste 250.000 euro, amenzi pe care le-a contestat in instanta, pe rol fiind in momentul de fata 18 astfel de procese.

„Avem pe rol in momentul de fata 18 procese cu domnul Caruz. Fiecare sanctiune in parte pe care a primit-o a contestat-o. Nu a castigat nici macar un proces pana acum. Suma se ridica la 250.000 euro. Dupa cum se vede, prefera sa dea banii pe amenzi, in loc sa ii investeasca intr-o statie de epurare. A tergiversat mult termenele de judecata, pentru ca 70-80% din procese le-a transferat Curtea Constitutionala, invocand faptul ca legile din Romania nu sunt constitutionale“, a declarat purtatorul de cuvant de la Garda de Mediu Braila, Valentin Costea.

Referitor la amenzile primite, Gheorghe Caruz a reclamat in Comisia de Dialog Social ca se simte „hartuit“ de comisarii Garzii de Mediu, care actioneaza „la comanda“ si ca politia si justitia nu ii fac dreptate.

„Ma simt hartuit. N-am fost niciodata ascultat. Daca ma da cineva in judecata, i se da o luna de zile termen, daca dau eu pe cineva in judecata, mi se da termen la 3-4 luni. Toate hotararile, aproape toate, date de unii judecatori sunt date fara respectarea legii. Asta nu este proces de justitie, este un proces de injustitie. Eu consider ca atunci cand cineva isi bate joc si nu respecta legea nu poate sa ramana asa“, a declarat Gheorghe Caruz.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul de Braila, Dumitru Popa, i-a transmis omului de afaceri Gheorghe Caruz ca in cazul sau numai Justitia poate sa ii faca dreptate.

Amintim ca la inceputul anului, Garda de Mediu Braila a interzis functionarea Complexului de porci care apartine omului de afaceri Gheorghe Caruz, pe motiv ca nu a realizat programul etapizat de protectie a mediului.

„S-a constat ca cele mai importante masuri din planul de actiune, parte a autorizatie integrate de mediu, nu au fost realizate, motiv pentru care Garda de Mediu, de acord cu celelalte autoritati, a dispus ca masura cu termen permanent interzicerea functionarii pe amplasament a activitatii de crestere a porcilor fara a detine autorizatie integrata de mediu. De asemenea, s-a solicitat sa ni se spuna care este data pana la care va fi lichidat intreg efectivul de suine de pe platforma Baldovinesti apartinand de SC Complexul de Porci“, a declarat prim procurorul Garzii de Mediu, Daniela Agache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *