Garda de Mediu nu poate demonstra poluarea cu cenusa din Gorj

  0
  384
  Legea pentru prevenirea si sanctionarea unor fapte privind degradarea mediului
  Garda de Mediu nu poate demonstra poluarea cu cenusa din Gorj

  Comisarii Garzii de Mediu (GM) Gorj nu pot demonstra daca la sfarsitul saptamanii trecute a avut loc o noua poluare in zona orasului Rovinari cu praful provenind de la depozitul de cenusa al Complexului Energetic (CE) din localitate.

  Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie, ancheta derulata la fata locului de catre o comisie formata din comisari de mediu nu poate stabili cu exactitate daca a avut sau nu loc o noua poluare, mai ales ca statia de masurare a calitatii aerului amplasata in Rovinari nu a evidentiat niciun fel de probleme de acest gen.

  „A fost facut un control la fata locului si nu s-a depistat nimic. Nu putem demonstra ca a fost poluare, cu atat mai mult cu cat statia de masurare a calitatii aerului amplasata in zona nu a evidentiat nimic, iar conducerea CE Rovinari si reprezentantii administratiei locale sustin ca nu a avut loc o poluare. In cazul in care totusi se va dovedi ca a avut loc, unitatea risca o noua amenda”, a declarat Ovidiu Ilie.

  Calitatea aerului nu a fost afectata

  Mai mult, purtatorul de cuvant al CE Rovinari, Diana Milea, a precizat ca a avut loc totusi un incident de mica amploare deasupra gropii de cenusa, dar care nu a afectat calitatea aerului si traficul rutier.

  „A fost un incident de mica amploare deasupra gropii de cenusa, dar acel nor de praf nu a inaintat. Nu a fost afectata calitatea aerului si nici traficul rutier. Instalatiile de umectare au functionat la parametri normali”, a declarat Diana Milea.

  Aceasta a mai spus ca depozitul de unde a provenit cenusa la prima poluare, Cican Beterega, este in curs de inchidere, fiind demarate deja lucrarile de copertare a zonei cu pamant fertil.

  Poluare de proprtii cu cenusala Rovinari, in judetul Gorj

  In urma cu aproximativ o luna, CE Rovinari a fost sanctionat de catre comisarii de mediu pentru poluarea cu zgura si cenusa a zonei orasului Rovinari cu amenda in valoare de 50.000 lei, pe care unitatea energetica a contestat-o.

  La acel moment, reprezentantii complexului declarau ca poluarea a fost cauzata de conditiile meteo nefavorabile, si anume intensificari ale vantului care se inregistreaza o data pe an.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.