Garda Nationala de Mediu a lansat doua proiecte de infratire cu institutii de mediu din Italia

  0
  288

  Garda Nationala de Mediu a lansat miercuri doua proiecte de infratire institutionala (twining) cu autoritati de mediu din Italia, ce vizeaza intarirea capacitatii de inspectie si control, precum si consolidarea legislatiei specifice in domeniul inspectiei de mediu, a anuntat ministerul de resort, Nicolae Nemirschi.
  nemirschi

  Proiectele realizate in parteneriat romano-italian cu Agentiile de Protectie a Mediului din regiunile Veneto si Basilicata, precum si cu Institutul National de Sanatate din Italia si cu Centrul de Geomorfologie Integrata pentru Aria Mediteraneana vor fi finalizate la sfarsitul acestui an.

  „De patru ani incoace, Romania si Italia au derulat impreuna nu mai putin de 16 parteneriate in proiecte de mediu”, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, prezent la lansare.

  Proiectele de mediu vizeaza marii poluatori industriali, managementul apelor, chimicalele, protectia naturii, deseurile electrice si electronice, organismele modificate genetic, substantele periculoase, precum si instalatiile mari de ardere, iar metodologia de inspectie propusa leaga componenta de mediu de cea de sanatate publica.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.