Garda Nationala de Mediu si-a intensificat controalele

Garda Nationala de Mediu si-a intensificat controalele

In perioada 16-19 Octombrie, comisari din cadrul Comisariatului General si din cadrul Comisariatelor Judetene Arad, Bihor si Suceava au efectuat o serie de controale in domeniul exploatarilor organizate sub forma de cariere, balastiere, statii sortare – concasare, statii betoane si statii de asfalt. Controalele s-au desfasurat pe raza judetelor Bihor, Cluj, Constanta, Iasi, Ilfov, Mures si Vrancea si au avut ca obiectiv verificarea masurilor impuse cu ocazia actiunilor de inspectie si control desfasurate in lunile august si septembrie 2012.
Astfel, in perioada mentionata, comisarii de mediu au efectuat 19 controale in urma carora au fost constatate urmatoarele neconformitati, la operatorii verificati:

• desfasurarea activitatii fara autorizatie de mediu sau permis de exploatare
• exploatarea de agregate minerale in zonele de protectie sanitara a surselor de apa, in zonele de protectie a albiilor, malurilor, respectiv a constructiilor hidrotehnice sau instalatiilor hidrometrice
• nerealizarea in totalitate a masurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare
• neindeplinirea obligatiilor privind Fondul pentru Mediu
• existenta unor scurgeri/pete de ulei uzat sau produse petroliere pe suprafata terenurilor/luciului de apa
• lipsa evidentei gestiunii deseurilor sau gestiune incompleta a acestora
• depozitarea necorespunzatoare a deseurilor pe terenurile aflate in proprietate

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 11 sanctiuni, dintre care 4 avertismente si 7 amenzi, in cuantum total de 101.500 lei.
De asemenea, a fost intocmita o sesizare penala, conform prevederilor art. 93, alin. (2), litera c) din Legea Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si a fost depusa o notificare la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale referitoare la efectuarea unor activitati de extractie a agregatelor minerale fara detinerea actelor de reglementare.

Controlul a fost dispus de Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu, Ovidiu Constantin Daescu, si survine in urma problemelor constatate in controalele realizate anterior.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente