Generatia verde

Un mesaj exemplu, expresie clara a unei atitudini. Este nevoie de NOI ca oameni cu simtul responsabilitatii pentru ca tot NOUA sa ne fie bine si sa traim sanatos. EFECTUL DE SERA este unul din principalii inamici ai pamantului si a omului pe langa multi alti cum ar fi: cutremurele, inundatiile, alunecarile de teren, defrisarile etc. Daca vrem sa traim sanatos si sa fim in echilibru permanent cu natura, trebuie sa stim ca avem si drepturi dar in egala masura si obligatii pe care am inceput sa le uitam incetul cu incetul. Datorita acestui lucru apare si dezechilibrul intre OM si NATURA.
protectia mediului
Pentru prevenirea efectului de sera si a celorlalte dezechilibre cauzate de om, este nevoie sa ne luam in serios obligatiile pe care le detinem fata de natura numai pentru simplul fapt ca ne numim oameni si profitam de ceea ce ne ofera aceasta fara sa dam nimic in schimb. Pentru combatarea dezastrului care ameninta pamantul trebuie sa tinem cont de mici solutii care ar ajuta si sa le punem in practica cum ar fi: eficienta energetica si reducerea utilizarii combustibililor fosili (petrol si gaze).

Natura ne ofera o varietate de alternative pentru producerea energiei. Singura problema este cum sa transformam lumina solara, vantul, energia geotermala sau puterea apei in electricitate sau caldura intr-un mod ecologic si cu costuri cat mai mici, astfel reducand efectul de sera si ajutand la protejarea climei si mediului inconjurator. Alte solutii ar fi: sa evitam folosirea deodorantului de tip spray, evitand astfel inhalarea CFC-urilor, sa folosim bicicleta sau transportul in comun, sa economisim hartie pentru a salva padurea.

SALVAND NATURA NE SALVAM PE NOI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *