Germania: 80% din necesarul de electricitate al unei zile, obtinut din resurse regenerabile

Saptamana trecuta, Germania a stabilit un nou record, pentru ea, in materie de energie regenerabila, asigurandu-si 78% din necesarul energetic al unei zile din resurse regenerabile. Vechiul sau record era de 74% si fusese stabilit in luna mai a anului trecut.

Realizarea este extrem de importanta pentru ca demonstreaza ca resursele regenerabile sunt solutia viitorului. Iar tarile europene (Germania, Danemarca, Norvegia etc.) arata ca se poate, in vreme ce, potrivit informatiilor administratiei americane in domeniul energiei, SUA isi obtin doar 10% din necesarul energetic din resurse regenerabile. „Noul record german a fost posibil datorita unei zile furtunoase in nordul Europei, combinata cu conditii insorite in sudul Germaniei”, scrie Thinkprogress. In Germania, cele mai multe turbine eoliene sunt instalate in partea de nord, in vreme ce, in partea sudica, se afla cele mai multe panouri solare.

Astfel, pe data de 25 iulie, energia solara si cea eoliana combinate au generat 40,65 GW (gigawati) de putere; acestora li s-au adaugat 4,85 GW proveniti din biomasa si 2,4 GW de hidroenergie. In total, 47,9 GW de energie regenerabila, intr-o dupa-amiaza de sambata in care cererea interna a fost de 61,1 GW. Vremea capricioasa si neobisnuita a fost, astfel, de folos instalatiilor eoliene si solare: turbinele din nord au avut vantul necesar functionarii, panourile din sud au avut soare. In aceste conditii, autoritatile au redus productia uzinelor de carbune si gaz, pentru a face loc, in reteaua nationala, energiei verzi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente