Peru va oferi gratuit energie solara pentru doua milioane de locuitori saraci ai statului

Statul Peru isi propune sa livreze electricitate gratuita pentru doua milioane de locuitori saraci ai sai, cu ajutorul energiei solare. Planul va permite ca, pana la sfarsitul anului viitor, 95% dintre peruani sa aiba acces la electricitate.

Potrivit lui Jorge Merino, ministrul Energiei din Peru, programul „National Photovoltaic Household Electrification Program” va oferi electricitate gospodariilor sarace, prin instalarea de panouri fotovoltaice. Prima parte a planului consta in instalarea de sisteme solare pe 500.000 de gospodarii foarte sarace, case aflate in regiuni fara niciun fel de acces la reteaua nationala de energie, scrie Latin America Herald Tribune. Asta va insemna o sansa excelenta pentru cei care se ocupa de instalarea panourilor solare (firme sau intreprinzatori locali), care, astfel, vor avea de lucru. Licitatia pentru aceste lucrari va fi deschisa cat de curand, sustine Merino.

Proiectul a pornit in provincia Contumaza, aflata in regiunea nord-estica Cajamarca, cu peste 1.600 de panouri solare in curs de instalare. Odata ce intreg proiectul va fi finalizat, 95% dintre peruani vor avea acces la electricitate, totul pana la sfarsitul anului viitor, promite ministrul Energiei. In prezent, doar 66% din populatie are acces la electricitate. „Programul este gandit pentru oamenii saraci, cei care nu au deloc acces la o sursa de electricitate, inca folosesc lampi cu petrol si isi dau toate resursele pe combustibili care le dauneaza sanatatii”, explica Merino.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente